Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii de lângă Bucureşti ar putea merge cu maşina la serviciu pe banii primăriei, însă cu o condiţie

Împarţi maşina cu vecinii, Primăria îţi plăteşte benzina! Este proiectul care ar putea scădea traficul în cea mai aglomerată capitală europeană. Bucureştenii ar putea primi 500 de lei lunar, dacă acceptă să meargă la serviciu în sistem car sharing.

de Redactia Observator

la 13.10.2018 , 20:44

Împarţi maşina cu vecinii, Primăria îţi plăteşte benzina! Este proiectul care ar putea scădea traficul în cea mai aglomerată capitală europeană. Bucureştenii ar putea primi 500 de lei lunar, dacă acceptă să meargă la serviciu în sistem car sharing. Conceptul de a împărţi autoturismul cu mai mulţi cunoscuţi în drumul spre muncă funcţionează ca la carte în vestul Europei. Nu şi la noi însă, unde puţini români ar fi dispuşi să-şi pună maşina la dispoziţie şi să-şi facă o firmă, care să permită decontarea combustibilului.

Proiectul car-sharing, o idee destul de noua in tara noastra, presupune ca atunci cand plecam de acasa si avem drum, de exemplu, spre Capitala, putem lua cu noi doua, trei persoane pe care sa le lasam in drum spre serviciu.

Este un sistem pe care Anca l-a adoptat deja. De aproape doi ani, s-a mutat la marginea Bucureştiului. Şi a format un grup de car-sharing, împreună cu vecinii din cartier. 

Vezi și

Anca, şoferiţă: Sa mai scapam de cozile interminabile, de ateea masini. E un calvar sa mai ajungem in Bucuresti.

Pe acelaşi subiect

Un calcul simplu arată că dacă în tot acest cartier sistemul ar funcţiona, din cele peste 100 de maşini care se îndreaptă zilnic spre Capitală, peste jumătate ar rămâne în parcare. În fiecare zi, în jur de 200 de mii de autoturisme vin din Ilfov în Bucureşti. 

Un avantaj urias pe care vi-l poate aduce acest concept este partea economica. Economii serioase pe care le puteti face. Undeva la 300 la suta castig din suma pe care o alocati lunar pentru alimentarea cu combustibil.

Anca, şoferiţă: Cu cat o sa fim mai putini pe strada cu atat e mai ok. Daca s ar cupla mai mult de doua persoane automat si costurile vor fi mai mici.

Mai mult, Primăria Capitalei vrea acum să le ofere bani pentru combustibil celor care îşi pun maşina la dispoziţia vecinilor. 500 de lei în fiecare lună. Proiectul ar urma să fie votat săptămâna viitoare în şedinţa consiliului local.

Capitala României este cea mai aglomerată din Europa şi pe locul cinci în lume. O arată studiul unei companii de profil, făcut anul trecut. În medie, pierdem zilnic în trafic 57 de minute. Nouă ore în fiecare an. Suntem devansaţi doar de oraşe precum Ciudad de Mexico, Bangkok şi Jakarta. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Auto » Românii de lângă Bucureşti ar putea merge cu maşina la serviciu pe banii primăriei, însă cu o condiţie