Antena Meniu Search
x

O companie din China a depăşit Tesla la vânzări, în ultimele trei luni. BYD nu este prezentă pe piaţa americană

Industria mașinilor electrice este în plină transformare şi vine cu multe provocări pentru 2024. O companie din China a reușit să depășească gigantul Tesla pe segmentul vânzărilor în ultimele trei luni ale anului trecut, și astfel, a devenit cel mai mare producător de mașini electrice din lume. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 08:25

Vezi și

Piața mașinilor electrice avansează cu acceleraţia la podea și este dominată de jucători noi. După mai bine de un deceniu în care Tesla a reușit să deţină controlul, compania a fost detronată de BYD , o alternativă chinezească a gigantului deţinut de Elon Musk.

În ultimele trei luni ale lui 2023, compania BYD a vândut un număr record de vehicule electrice: peste 520.000, spre deosebire de Tesla, cu puţin peste 480.000.

Pe parcursul întregului an, Tesla a fost totuși lider. Compania a vândut 1.8 milioane de mașini electrice, însă generează mai multe venituri şi profit decât BYD, pentru că vinde vehicule la preţuri mai ridicate.

BYD nu este prezentă pe piaţa americană

Pe acelaşi subiect

În pofida poziţiei solide pe piaţa din China, BYD nu este prezentă pe piaţa americană. BYD a început călătoria în 1995. Fondată de Wang Chuanfu, BYD s-a lansat inițial ca producător de baterii reîncărcabile și a reuşit rapid să îşi creeze o reputație în acest domeniu. Asta a pregătit terenul pentru următorul său mare pas: industria auto.

China a progresat rapid şi a devenit tot mai importantă pe piața mașinilor electrice. Asta se datorează şi sprijinului guvernamental puternic pentru această industrie. Pe lângă automobile, BYD a început să exploreze și alte sectoare, cum ar fi transportul public electric și stocarea de energie.

Astăzi, BYD este recunoscută ca unul dintre liderii mondiali în producția de vehicule electrice și baterii, cu o prezență tot mai mare pe piețele internaționale. În 2024 se anunță o competiție aprigă. Chinezii stau deja cu ochii pe Tesla și vor încerca din răsputeri să preia coroana marelui gigant de mașini electrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » O companie din China a depăşit Tesla la vânzări, în ultimele trei luni. BYD nu este prezentă pe piaţa americană