Antena Meniu Search
x

Capcanele traficului din Bucureşti: multe semafoare şi indicatoare sunt ascunse de copaci

În traficul din Bucureşti, poţi încălca legea fără să fii vinovat. În multe zone, indicatoarele şi semafoarele nu se văd din cauza copacilor netoaletaţi.

Vezi și

În traficul din Bucureşti, poţi încălca legea fără să fii vinovat. În multe zone, indicatoarele şi semafoarele nu se văd din cauza copacilor netoaletaţi.

În Sectorul 2 al Capitalei, pe marginea drumului e ca în pădure. Un lucru bun, dacă ne raportăm la nivelul de oxigen pe care ni-l oferă. Doar că lipsa toaletării copacilor ascunde indicaţii preţioase pentru şoferi. 

Pe mai multe străzi, indicatorul care trebuie să anunţe acordarea de prioritate pentru pietoni nu se vede. 

Într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii, aproape de Piaţa Universităţii, semaforul este ascuns şi de un stâlp şi de un copac.

Ajungem în Cartierul Primăverii. Semnul care indică direcţia spre aeroport sau spre Piaţa Unirii este chiar în copac, iar acelaşi lucru întâlnim şi la câteva străzi mai în faţă. 

Sectorul 6 e plin de pomi, unora aproape că le atârnă crengile pe drum. Multe dintre indicatoare trebuie căutate atent. 

În Sectorul 3, copacii sunt toaletaţi. Aici indicatoarele au o problemă. Întâi vezi cum o iei spre mare, apoi spre Piteşti, apoi constaţi că trebuie să cedezi trecerea şi apoi, dacă mai apuci să remarci, e şi un semafor.

Facem şi un test. Luăm o maşină cu funcţia de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi o lăsăm să vedem câte distinge pe o singură stradă. Suntem în zona de Nord. Sectorul 1.

CRISTIAN, proprietar maşină inteligentă: Acum îmi arată că urmează 30, în spatele lui 40. L-a identificat. 

Felicitări maşinii, însă nu la fel de uşor este atunci când indicatoarele sunt ascunse în copaci. 

"(...) Responsabilitatea toaletării vegetaţiei, care împiedică vizibilitatea indicatoarele şi semafoarele din Municipiul Bucureşti, revine Administraţiilor Domeniului Public de sector.", este răspunsul Primăriei Capitalei.

Poliţia Rutieră confirmă şi susţine că sesizări există, ba chiar probleme de acest fel sunt semnalate şi de către persoane implicate în diverse accidente rutiere. 

ANDRA ARSINTESCU, Brigada Rutieră: De la începutul anului, până în prezent, au fost transmise 19 informări. Aceste notificări au fost trimise în urma autosesizării, dar şi a sesizărilor primite de la cetăţeni.

De ce nu au fost rezolvate aceste notificări? Pentru că legea nu prevede un termen până la care pot fi rezolvate. Deci, nu se pot da amenzi. Pentru că nici nu se poate circula în siguranţă, sperăm ca autorităţile să rezolve problemele, cu promisiunea că vom verifica acest lucru, în aceleaşi locuri, peste câteva săptămâni! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Capcanele traficului din Bucureşti: multe semafoare şi indicatoare sunt ascunse de copaci