Sfaturi pentru motocicliști pentru un oraș cu trafic aglomerat
Ne sufocăm aproape zilnic în traficul din Capitală, dar şi din marile oraşe. Odată cu venirea primăverii, există însă alternative. Iar una dintre ele pare în ultimii ani tot mai iubită de români: Motocicleta.
Ne sufocăm aproape zilnic în traficul din Capitală, dar şi din marile oraşe. Odată cu venirea primăverii, există însă alternative. Iar una dintre ele pare în ultimii ani tot mai iubită de români: Motocicleta. În România, există acum peste 850 de mii de deţinători de permis categoria A. Trecerea de la patru la două roţi nu este însă uşoară. O spune chiar un poliţist al Brigăzii Rutiere, care trage un semnal de alarmă: fiţi temperaţi şi purtaţi echipamente de protecţie.
Daniel Diniţă are 31 de ani, iar ultimii 8 i-a petrecut în uniforma de poliţist, pe motor.
La fel ca mii de alţi motociclişti, şi el se confruntă cu pericole în trafic.
Preferă mersul pe două roţi şi în timpul liber, pentru că astfel fentează traficul în Bucureşti. Este soluţia pe care o descoperă tot mai mulţi români.
Datele oficiale arată că, de la an la an, categoria A a devenit tot mai populară. Dacă în 2015, motorul era preferat de puţin peste 560.000 de persoane, acum, pe străzile din România circulă peste 850.000 de motociclişti.
Din ultima categorie face parte şi Cristian. Este instructor moto şi spune că e mai eficient în trafic să fii pe două roţi.
Toate pot trece de o mie de euro. Sumă la care se adaugă preţul cursurilor şi al motocicletei.
În ciuda costurilor ridicate, în fiecare an, între martie şi noiembrie, aproape 100 de mii de români devin motociclişti. Regulile sunt aceleaşi pentru toţi.
Anul trecut, în România, 40 de motociclişti şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost răniţi în accidente rutiere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰