Antena Meniu Search
x

Șoferii din București, dezinteresați de plata parcării prin SMS

Plata parcării prin SMS nu are prea mulţi susţinători printre şoferii din Bucureşti. În cele trei luni de când a fost lansată aplicaţia, doar şase mii de oameni şi-au făcut cont. Spun că aplicaţia nu este utilă câtă vreme nu află dacă există sau nu locuri libere într-o zonă.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.07.2019, 11:29

Vezi și

Plata parcării prin SMS nu are prea mulţi susţinători printre şoferii din Bucureşti. În cele trei luni de când a fost lansată aplicaţia, doar şase mii de oameni şi-au făcut cont. Spun că aplicaţia nu este utilă câtă vreme nu află dacă există sau nu locuri libere într-o zonă. Aşa că preferă să plătească taxatorilor. Edilii promit îmbunătăţirea sistemului.

Cei mai mulţi şoferi preferă încă să caute oamenii primăriei şi să le dea bani decât să folosească aplicaţia care, spun ei, nu le arată câte locuri sunt libere într-o parcare. O oră costă între 2,5 şi 10 lei, în funcţie de zonă.

Autorităţile promit îmbunătăţirea aplicaţiei, care acum arată doar harta parcărilor cu plată, gestionate de primărie.

Cei care încearcă să păcălească sunt verificaţi, prin aceeaşi aplicaţie, de angajaţii primăriei. Şi se vor trezi cu o înştiinţare de plată în parbriz.

Odată implementat şi sistemul de monitorizare al locurilor de parcare, Primăria vrea să renunţe la o parte dintre angajaţii care taie acum bon şoferilor. În Oradea, sistemul de plată prin SMS funcţionează de 11 ani.

În Constanţa, plata parcării prin mesaj text a fost contestată în instanţă, după ce sistemul ar fi dat mai multe erori. Şoferii s-au plâns că au primit amendă, deşi achitaseră taxa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri Auto » Șoferii din București, dezinteresați de plata parcării prin SMS