Antena Meniu Search
x

Video Șoferii cu permis auto categoria B ar putea conduce și motociclete, în anumite condiții. Proiectul a trecut de Senat

Dacă vreţi să faceţi rocada de la maşină la motocicletă, în curând s-ar putea să nu mai aveţi nevoie de permis special pentru această categorie. Schimbarea apare într-un proiect de lege care a trecut deja de Senat. Sunt însă şi câteva condiţii care trebuie îndeplinite. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 01.11.2023, 13:13

Vezi și

Proiectul presupune ca șoferii care dețin de conducere pentru categoria B să poată conduce și motociclete care fac parte din categoria A1. 

Mai precis, șoferii vor putea conduce motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg.

Permisul pentru categoria B, bun și pentru motociclete. În anumite condiții

Condiţia este ca şoferul să aibă vârsta minimă de 24 de ani, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B şi să facă dovada, printr-o adeverinţă, că a absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule. Proiectul a trecut de Senat și va merge acum în Camera Deputaților, care are decizia definitivă. Legea va intra în vigoare abia după ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Auto » Șoferii cu permis auto categoria B ar putea conduce și motociclete, în anumite condiții. Proiectul a trecut de Senat