Antena Meniu Search
x

Video Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete, în anumite condiții. Proiectul a trecut de Parlament şi merge la promulgare

Modificare importantă în Legea Circulaţiei: şoferii care au permis categoria B vor putea conduce în curând și motociclete, însă în anumite condiţii. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, astfel că la promulgare.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 13:39

Vezi și

Deţinătorul permisului trebuie să aibă cel puţin 24 de ani, să conducă deja de minimum 3 ani şi să urmeze 10 ore de pregătire practică cu instructor autorizat.

Permisul pentru categoria B, bun și pentru motociclete în anumite condiții

De asemenea, permisul pentru categoria B va fi valabil în cazul  motocicletelor cu transmisie automată şi a vehiculelor care au capacitate cilindrică de până la 125 de cm cubi.

"Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule", conform proiectului de lege adoptat, marţi, de către deputaţi.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, astfel că merge la promulgare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri Auto » Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete, în anumite condiții. Proiectul a trecut de Parlament şi merge la promulgare