Antena Meniu Search
x

Şoferii, obligaţi să aprindă luminile de întâlnire pe toate drumurile publice. Ce riscă cei care nu o fac

Şoferii trebuie să circule cu luminile de întâlnire pe toate drumurile publice, în timpul zilei. Până acum, legea prevedea ca acest lucru să se întâmple doar pe anumite drumuri.

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 14:34

Şoferii, obligaţi să aprindă luminile de întâlnire pe toate drumurile publice. Ce riscă cei care nu o fac

Luni, 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. "În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă", se arată în articolul modificat.

Până acum, şoferii erau obligaţi să folosească luminile de întâlnire doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe drumurile naţionale. Cei care nu respectă noile prevederi riscă amenzi şi două puncte de penalizare. De menţionat că în 2023, punctul de amendă a fost îngheţat la 145 de lei.

Potrivit procedurii, legile sunt publicate în Monitorul Oficial în cel mult două zile de la promulgare. Ele devin obligatorii şi aplicabile la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Şoferii, obligaţi să aprindă luminile de întâlnire pe toate drumurile publice. Ce riscă cei care nu o fac