Antena Meniu Search
x

Video Tarifele RCA de referință au crescut pentru aproape toate categoriile de șoferi. Tinerii vor plăti cel mai mult

Tarifele RCA de referinţă pentru acest an, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, au crescut pentru aproape toate categoriile de şoferi, în special pentru cei tineri.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 14:05

mașini în București
Creșteri ale tarifelor RCA - Shutterstock
  • Criteriul de bază rămâne disciplina în trafic

Tarifele au crescut pentru majoritatea categoriilor de șoferi. Spre exemplu, pentru soferii cu vârsta sub 30 de ani, tarifele de referinţă sunt de 1.098 de lei dacă conduc o maşină sub 1200 cmc, 1.605 de lei pentru 1801-2000 cmc, și 3.032 de lei pentru mașinile care au motoare de peste 2500 de centimetri cubi.

Anul trecut la toate aceste categorii tarifele erau mai mici mici cu sume cuprinse între 68 de lei şi 162 lei. S-au înregistrat însă și mici scăderi, în special la categoriile de vârstă 31-40 de ani și 41-50 de ani.

Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață. Prețul unei asigurări este influențat de sistemul Bonus-Malus. Astfel, șoferii care nu au provocat daune primesc o reducere a prețului poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti mai mult pentru asigurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Tarifele RCA de referință au crescut pentru aproape toate categoriile de șoferi. Tinerii vor plăti cel mai mult