Antena Meniu Search
x

Tesla construieşte o fabrică de 1 miliard de dolari în Mexic. Vrea să producă de 10 ori mai multe maşini pe an

Următoarea fabrică de asamblare a vehiculelor Tesla va fi în Mexic, lângă Monterrey, a anunțat miercuri CEO-ul companiei, Elon Musk, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 14:19

Tesla a anunţat că va construi o nouă fabrică în Mexic - Profimedia

„Suntem foarte încântați de asta”, a declarat Musk. „Vom continua să extindem producția la toate fabricile noastre existente. Aceasta înseamnă producție suplimentară.”

Compania are în prezent capacitatea de a construi aproximativ 2 milioane de mașini pe an în patru fabrici, în Fremont, California; Shanghai, China; Austin, Texas; și Berlin, Germania. Și-a stabilit obiectivul de a construi 20 de milioane de mașini pe an. Compania a scos puțin peste 1,3 milioane de mașini în 2022. Cel mai mare producător auto din lume, după volumul de producție, Toyota, a scos puțin peste 10 milioane de mașini la nivel global în 2022.

Costul noii fabrici

Tesla nu a menţionat costul noii fabrici. Vestea a fost o confirmare a planurilor anunțate marți de președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador ca Tesla să-și construiască următoarea fabrică în țară. Reuters a raportat că oficialii mexicani au spus că fabrica ar putea costa 1 miliard de dolari.

Pe acelaşi subiect

Compania estimează că pentru construirea fabricilor suplimentare necesare pentru a ajunge la 20 de milioane de vehicule se va ajunge la un cost de la 150 de miliarde de dolari până la 175 de miliarde de dolari, inclusiv investițiile de 28 de miliarde de dolari pe care le-a făcut deja în istoria sa.

Poate că această investiție totală pare mare”, a spus CFO Zachary Kirkhorn. „Cred că este destul de mică în raport cu ambițiile noastre.”

Vehiculele de ultimă generaţie de la Tesla

De asemenea, compania a anunțat miercuri a construit până acum 4 milioane de vehicule.

Unii investitori au sperat că Tesla (TSLA) va anunța detalii despre următoarea generație de vehicule. Musk a refuzat să răspundă la o întrebare despre vehiculul de ultimă generație. „Vom avea un tip adecvat de eveniment de produs”, a spus Musk.Nu este momentul să răspundem la această întrebare acum.”

Ca răspuns la o altă întrebare a unui analist, Musk a spus că nu anticipează ca Tesla să aibă vreodată mai mult de 10 vehicule diferite în gama sa de produse. El a luat în derâdere ofertele largi ale producătorilor concurenţi de automobile ca fiind pur și simplu o „amestecare” a multor modele similare.

Legea de reducere a inflației, adoptată anul trecut, a restabilit credite fiscale de până la 7.500 de dolari pentru cumpărătorii mașinilor Tesla mai puțin costisitoare, Model 3 și Model Y, atâta timp cât prețul lor de listă este sub 55.000 de dolari. Pentru a putea beneficia de creditul fiscal, mașinile trebuie să fie asamblate în America de Nord, astfel încât eventuala producție de la fabrica din Mexic ar trebui să se califice.

Majoritatea producătorilor auto mondiali au deja fabrici de asamblare în Mexic. Potrivit Reuters, în țară există 20 de fabrici de asamblare auto. General Motors are trei, Ford are două, inclusiv unul care face Mustang Mach-E, SUV-ul EV care este un concurent al Tesla. Stellantis – care construiește mașini sub mărcile Chrysler, Dodge, Ram și Jeep – are trei.

În plus, Toyota, Honda, Nissan, Volkswagen, Audi, Mazda, Mercedes, Kia și BMW au toate fabrici în Mexic.

Potrivit statisticilor Administrației pentru Comerț din SUA, parte a Departamentului de Comerț, fabricile mexicane produceau puțin sub 4 milioane de mașini pe an în anii înainte ca pandemia să reducă oferta de piese auto, în special cipuri de computer, și producția auto la nivel mondial. Au produs aproximativ 3,5 milioane de mașini anul trecut. Aceasta o face a șaptea cea mai mare țară în ceea ce privește producția auto. Dar 90% din mașinile pe care le construiește sunt exportate, 76% fiind destinate Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Tesla construieşte o fabrică de 1 miliard de dolari în Mexic. Vrea să producă de 10 ori mai multe maşini pe an