Antena Meniu Search
x

Tesla îşi limitează planurile pentru fabrica din Germania. Compania lui Elon Musk, atrasă de stimulentele economice promise de Joe Biden

Tesla a renunţat la planurile de a produce baterii întregi în Brandenburg, Germania, şi va efectua în schimb unele etape de producţie în Statele Unite, unde stimulentele fiscale sunt mai favorabile, a declarat marţi Ministerul Economiei din Brandenburg, transmite Reuters. Producătorul de automobile din SUA plănuise iniţial să producă baterii complete la fabrica Gruenheide din Germania, cu o capacitate maximă de peste 50 gigawaţi oră pe an, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 06:58

Fabrică Tesla
Tesla îşi restrânge planurile privind producţia de baterii în Germania, atrasă de stimulentele din SUA - Profimedia

Având în vedere că Statele Unite oferă producătorilor de vehicule electrice care se aprovizionează cu baterii din Statele Unite scutiri de taxe şi reduceri pentru consumatori, compania şi-a schimbat planul.

"Tesla a început producţia de sisteme de baterii în Gruenheide şi se pregăteşte să producă componente pentru celulele bateriei. Compania a acordat prioritate paşilor de producţie suplimentari în SUA, deoarece stimulentele fiscale fac condiţiile de afaceri mai favorabile acolo", a declarat ministerul economiei din Brandenburg, într-un comunicat.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Ce planuri a anunțat Musk pentru fabrica din Germania?

Pe acelaşi subiect

Directorul general, Elon Musk, a declarat în martie 2022 că fabrica de baterii va ajunge la producţia de volum până la sfârşitul anului 2023, dar fabrica şi centrul de producţie de maşini şi-au atins obiectivele mai târziu decât era planificat. În 2020, Musk a spus că gigafabrica din Berlin va fi cea mai mare fabrică de baterii din lume.

Tesla a avut dificultăţi să crească producţia bateriei 4680 la fabricile sale din Fremont, California, şi Austin, Texas, pe care experţii le-au atribuit tehnicilor noi.

La sfârşitul lunii ianuarie, Tesla a anunţat că va investi mai mult de 3,6 miliarde de dolari pentru a-şi extinde complexul gigafabricii din Nevada, cu două noi fabrici, una pentru a produce în masă camionul electric Semi şi cealaltă pentru a produce noua baterie 4680.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Tesla îşi limitează planurile pentru fabrica din Germania. Compania lui Elon Musk, atrasă de stimulentele economice promise de Joe Biden