Antena Meniu Search
x

TransBucegi,drumul care ne poartă de la primăvară la vară într-o singură zi

S-a redeschis unul dintre cele mai spectaculoase drumuri prin munte din România. Este vorba despre Transbucegi, şoseaua ce taie Bucegii, până deasupra norilor.  Un drum ce ne poartă de la primăvară la iarnă într-o singură zi.

de Redactia Observator

la 05.04.2019, 22:11

Vezi și

S-a redeschis unul dintre cele mai spectaculoase drumuri prin munte din România. Este vorba despre Transbucegi, şoseaua ce taie Bucegii, până deasupra norilor. Un drum ce ne poartă de la primăvară la iarnă într-o singură zi. Peisajele sunt superbe, traseele turistice unice, iar cabanele care ne întâmpină la peste 1500 de metri altitudine ne cuceresc cu aerul rustic, cu mâncarea gustoasă dar şi cu preţurile mici.

Am plecat din Sinaia să descoperim unul dintre cele mai frumoase drumuri care urcă şerpuit spre Parcul Natural Bucegi. De la bază, spre culmile munţilor, lăsăm în urmă pajiştile pline cu brânduşe, semn că a venit primăvara şi ne pregătim pentru o ultimă întâlnire cu iarna. 

Drumul în pantă şi priveliştea îţi taie răsuflarea. O dată ajuns la 2000 de metri altitudine începi coborârea spre cabanele Platoului Padina.  

Drumul către cabanele din Bucegi s-a asfaltat târziu. În 2013 a fost inaugurat Transbucegiul, cea mai rapidă alternativă spre Platoul Bucegilor. Drumul Babelor, numit aşa pentru că duce spre cele mai vizitate monumente ale naturii - Babele şi Sfinxul, înseamnă 20 de kilometri care încep din Sinaia şi continuă pe drumul judeţean 713.

În cabanele din zonă găseşti întotdeauna camere libere şi oameni gata să-ţi spună când e mai bine să porneşti spre traseele turistice din zonă. Cheile Tătarului, Peştera şi Mănăstirea Ialomiţei, Cheile Zănoagei sau Lacul Scropoasa sunt în apropiere. La întoarcere, bucătarii cabanelor te aşteaptă cu mâncare pregătită la foc de lemne. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toporul care taie lemnele e semn că s-a făcut târziu şi e vremea să ne pregătim pentru o noapte friguroasă în munţi. Experienţa merită încercată.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » TransBucegi,drumul care ne poartă de la primăvară la vară într-o singură zi