Antena Meniu Search
x

Uzina Dacia oprește temporar producția de cutii de viteze, ca urmare a crizei generate de războiul din Ucraina

Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia va fi oprită pentru mai multe zile, începând de luni, 14 martie, ca urmare a scăderii de comenzi de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, potrivit anunţurilor făcute de companie către angajaţi, relatează Profit.ro.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 16:28

Uzina Dacia oprește temporar producția de cutii de viteze, ca urmare a crizei generate de războiul din Ucraina - Mediafax Foto / Octav Ganea via Hepta

Potrivit sursei citate, angajaţii care vor rămâne acasă vor primi 85% din salariu şi tichetele de masă aferente. Uzina Dacia din România produce componente pentru fabricile Global Acces ale Renault Group, dar şi pentru alte modele ale mărcii, precum şi pentru Nissan.

La capitolul componente, la Mioveni sunt produse atât motoare, cât şi cutii de viteze. De aici, cutiile sunt expediate inclusiv în Rusia, unde Renault Group are două uzine: în Moscova, pentru maşinile sub siglă Renault, şi la Togliatti, pentru maşinile Lada produse de AvtoVAZ.

Criza generată de războiul din Ucraina şi restricţiile impuse Rusiei, suprapuse peste criza de semiconductori, au determinat oprirea ambelor uzine Renault din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Uzina Dacia oprește temporar producția de cutii de viteze, ca urmare a crizei generate de războiul din Ucraina