Antena Meniu Search
x

Un elev din Gorj a depus contestație la Bacalaureat însă s-a trezit cu o notă cu trei puncte mai mică

Notele a doi dintre candidații din Gorj, care au depus contestații la Bacalaureat, au fost scăzute cu mai mult de două, respectiv trei puncte.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 13:22

Un elev din Gorj a depus contestație la Bacalaureat însă s-a trezit cu o notă cu trei puncte mai mică
Un elev din Gorj a depus contestație la Bacalaureat însă s-a trezit cu o notă cu trei puncte mai mică - Hepta

Un elev din Gorj s-a trezit cu o notă cu trei puncte mai mică, după ce a depus contestație la Bacalaureat 2021. Absolventul de liceu obținuse nota 6,70 la Istorie, iar după contestație s-a trezit cu nota 3.45. Nu este singurul caz din județ. În aceeași situație s-a aflat un alt elev care, după contestație, a primit nota 3,85 de la 6. 

“Au fost scăzute cu mai puțin de 1 punct 266 de lucrări, cu mai mult de 1 punct 11 lucrări, iar nota de la o lucrare a fost scăzută cu mai mult de 2 puncte, de la 6 la 3,85. De asemenea, mai avem o lucrare a cărei notă a fost scăzută cu mai mult de 3 puncte, de la 6,70 la 3,45 (la istorie).

“Au fost crescute cu mai puțin de 1 punct 644 de lucrări, cu mai mult de punct – 108 și una cu mai mult de 2 puncte.  Rata finală de promovare a bacalaureatului în Gorj este de 58,68%. A crescut și numărul mediilor de 10, de la 5 la 7. Cei care au obținut media 10 după contestații sunt absolvenți ai Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. 

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că, în urma celor peste 56.000 de contestaţii depuse după examenul de Bacalaureat, au fost modificate notele în 52.874 de cazuri, în peste 5000 de situaţii diferenţele între note fiind mai mari de un punct. Pentru două treimi dintre cele peste 52.000 de lucrări, notele au crescut, iar pentru restul au scăzut. Ministrul a afirmat că la originea acestei situaţii se află „subiectivismul uman”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Bacalaureat » Un elev din Gorj a depus contestație la Bacalaureat însă s-a trezit cu o notă cu trei puncte mai mică