Antena Meniu Search
x

Video Black Friday 2021. Ce trebuie să faci pentru a prinde cele mai bune oferte: sfaturi practice pentru a evita capcanele

Am intrat în săptămâna Black Friday. Oficial, marii retaileri anunţă reduceri consistente în magazine pentru ziua de vineri. În realitate însă, mulţi au deja oferte, care vor fi active toată săptămâna sau chiar mai mult. Ca în fiecare an, însă, şi de data asta rămâne valabilă întrebarea: sunt reducerile de black friday reale sau nu?! Pentru a vă feri de eventuale păcăleli, specialiştii au câteva sfaturi.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 08.11.2021, 20:25

Vezi și

Iulian avea în coş salvat un produs de 5.370 de lei şi s-a trezit cu o săptămână înainte de Black Friday că preţul acestuia a crescut la 6.952 de lei. O diferenţă de aproape 1.600 de lei. "Black Friday, doar că pentru mine produsele s-au scumpit în loc să se ieftinească. Am sunat frumos operatorul şi mi-a spus foarte cinstit că nu e vina lor. Ei au mai mulţi furnizori de produse şi dacă ei le scumpesc, le scumpesc, aia e", a declarat Iulian Bostănaru - client.

Black Friday 2021. Sfaturi practice pentru a obține cea mai bună ofertă

Tocmai din cauza unor astfel de practici, guvernanţii vor să schimbe legislaţia. Astfel, reducerea ar urma să se aplice la cel mai mic preţ din ultimele 30 de zile. Cine încalcă regula poate fi amendat cu sume de la 7.000 lei la 35.000 lei. Doar că noile reglementări ar urma să intre în vigoare pe 28 noiembrie 2021 și să se vor aplica efectiv abia din data de 28 mai 2022. "Dacă ar fi să dau un sfat magazinelor online, primul ar fi să fie oneşti faţă de clienţii lor.  O reputaţie se clădeşte greu şi se pierde uşor. Este păcat să vină cu oferte false şi să promoveze ceva ce nu există. Publicul e din ce în e mai informat", a declarat Alina Mitrică - director comercial.

Iar pentru a beneficia de o reducere reală, trebuie puţină documentare. "Ar fi să ne adăugăm din timp produsul pe care il dorim în lista de favorite şi să vedem dacă reducerea se aplică real la preţul pe care îl ştiam. Pregătim reduceri de până la 70% inclusiv la colecţiile noi", a declarat Raluca Radu - specialist e-commerce.

De asemenea, putem compara preţurile pe diferite site-uri, pentru a-l alege pe cel mai bun. Anul acesta, cumpărăturile online au explodat, iar marii jucători de pe piaţă se laudă cu cele mai bune vânzări din istorie. "Datorită pandemiei, românii au început să fie mult mai deschişi să cumpere online. Numărul celor care comandă online pentru prima dată sau se întorc la comenzi este în creştere", a declarat Mara Eliza Barza - specialist comunicare online. Şi cum public există, numărul comercianţilor care oferă discount-uri de Black Friday a crescut şi el. Acum, inclusiv magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii sau cele alimentare anunţă promoţii pentru ziua reducerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Black Friday » Black Friday 2021. Ce trebuie să faci pentru a prinde cele mai bune oferte: sfaturi practice pentru a evita capcanele