Jumătate dintre copiii noştri sunt mult prea grei. Numărul lor creşte de la an la an

De Andrada Popovici.
Publicat: 16.10.2017, 13:47.
Actualizat: 16.10.2017, 21:11

Observator demarează campania Greu în România. Un demers care are rolul nu doar de conştientizare, ci şi de schimbarea a mentalităţii.

Supraponderalitatea şi obezitatea vin la pachet cu o serie de probleme, nu doar izolare. Boli care în manualele de medicină sunt catalogate ca fiind ale bătrâneţii, acum sunt tot mai dest întâlnite şi la copii. Astăzi, Observator demarează campania Greu în România. Un demers care are rolul nu doar de conştientizare, ci şi de schimbarea a mentalităţii.

La 14 ani, Alex a depăşit suta de kilograme. Mănâncă trei franzele pe zi. Şi îşi ascunde mâncarea sub pernă. Nu face mişcare. Suflă greu. Iar mersul îl oboseşte. Nu merge la doctor din sărăcie. Nu merge la şcoală de ruşine.

Uneori când râd de fratele meu, când este pauză sau ceva, eu mă duc în baie şi plâng, povesteşte sora lui Alex.

Citește și:

Jumătate din copiii României sunt prea grei, iar România îi trece cu vederea. Nutriţia e materie opţională în şcoli, pentru că un program contra obezităţii nu există. Campania "Greu în România" începe în această seară, la Observator 19. Acolo unde veţi afla şi povestea lui Alex şi de ce puştiul nici măcar nu ştie să vorbească. Campania "Greu în România" trage un semnal de alarmă. Şi schimbă mentalităţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.