Antena Meniu Search
x

Video Povestea ta: Bolnavii Covid-19 descriu realitatea de dincolo de cifre și declarații. ”Am bătut cu lingura în tubul de oxigen”

V-am provocat să ne spuneţi povestea dumneavoastră şi răspunsurile ne-au copleşit. Zeci de mesaje în doar câteva ore cu situaţii care conturează realitatea în care trăim, dincolo de cifre sau declaraţii oficiale. Astăzi, dumneavostră faceţi ştirile. Sonia Simionov a citit toate mesajele pentru că, în acest moment, ea este cel mai aproape de situaţiile pe care le trăiţi.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 21.11.2020, 20:27

Vezi și
  • Bolnavii Covid-19 descriu realitatea cu care se confruntă, dincolo de cifre sau declaraţii oficiale.
  • Scrie-ne despre experiența prin care treci la [email protected].

Sonia Simionov se află de patru zile în carantină, după ce prietenul cu care locuiește în casă a fost confirmat cu noul coronavirus.

”Citesc de câteva ore mesajele pe care ni le-aţi trimis şi. parcă mi-e teamă, parcă mă îngrozesc, parcă unele-mi dau şi ceva speranţă. Vă înţeleg. Sunt în carantină de 4 zile, prietenul meu a fost confirmat pozitiv, iar eu sunt izolată, în aceeași casă cu el și încerc să nu mă infectez. Dar, astăzi, nu este despre povestea mea”, spune Sonia Simionov.

Un bărbat de 65 de ani se zbate pe un pat de spital la Târgovişte. E în spital de câteva zile, după ce a fost testat pozitiv. Aseară a rămas fără oxigen.

”Ah ce rău îmi era. Am bătut cu lingura în tubul de oxigen. Nu se aude nici vânt nici pământ pe hol. Nu pot să mă mişc. Nu mai am oxigen”, i-a spus bărbatul fiului său, la telefon.

După telefoane repetate la spital, fără rezultat, fiul pacientului sună la 112. 

Operatoare 112: ”Vă fac legătura la ambulanţă”.

Fiu pacient Covid-19: ”Păi şi sun la ambulanţă, să ce? Să se ducă la spital. Tata este la spital. Daţi-mi şi mie o părere sau...”

Operatoare 112: „Nu asta este treaba mea. Eu vă fac legătura cu ambulanţă, poliţie, pompieri”

Marius Grigore este pompier în Călăraşi. Povestea lui este tot despre tatăl lui. Pe 11 noiembrie, bărbatul de 68 de ani a ajuns la urgenţe.

"Tatăl meu a fost lăsat singur să plece acasă, în condițiile în care se simțea destul de rău şi era confirmat Covid. Doamna doctor i-a dat drumul pur şi simplu. I-a spus nu ai nimic, stai liniştit, du-te acasă. Ăştia de la DSP vor doar să sperie lumea, n-ai nimic”, povestește Marius.

Doar că avea simptome specifice SARS-CoV-2 şi un test pozitiv care dovedea asta. A fost lăsat să se descurce şi să ia un taxi către casă. Bărbatul s-a tratat la domiciliu cu ce i-a spus medicul de familie. Acum e bine, dar doar pentru că a avut noroc. Marius, fiul lui, a depus deja o plângere împotriva spitalului.

Despre o situaţie similară ne-a scris şi Ioana. A urmat întocmai procedurile de la primele semne că ceva e în neregulă.

"Deşi simptomele mele erau ale unei pneumonii, medicul mi-a prescris tratament pentru sinuzită. M-am autocarantinat. După 12 zile starea mea s-a agravat şi am ajuns la urgenţe la spital, unde am fost internată pentru 3 săptămâni”, povestește femeia.

Singură s-a izolat şi tot singură a ajuns la Camera de Gardă. Cele 12 zile în care nimeni nu a sunat-o îi puteau fi fatale.

”DSP-ul nu m-a contactat nici până în ziua de astăzi. Eu puteam să plec pe stradă, de nebună, pe româneşte, puteam să ies, să-mi văd de viaţa mea, pentru că nimeni nu m-a întrebat”, a mai spus ea.

Poveştile voastre sunt poveştile noastre. Tot ceea ce ne scrieţi conturează realitatea în care trăim.

Continuaţi să ne scrieţi pe adresa de e-mail [email protected]. Poveştile voastre pot face diferenţa şi, împreună, putem schimba ceva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » Povestea ta: Bolnavii Covid-19 descriu realitatea de dincolo de cifre și declarații. ”Am bătut cu lingura în tubul de oxigen”