Antena Meniu Search
x

Reacțiile INCREDIBILE ale soldaților care i-au împușcat pe soții CEAUȘESCU!

Unul dintre cei care i-au executat pe cei doi a oferit un interviu incendiar cotidianului britanic „The Guardian”, în care vorbește despre sentmentele trăite înainte, în timpul și după evenimentul din 25 decembrie 1989

Unul dintre cei care i-au executat pe cei doi a oferit un interviu incendiar cotidianului britanic „The Guardian”, în care vorbește despre sentmentele trăite înainte, în timpul și după evenimentul din 25 decembrie 1989. 

Paraşutistul Ionel Boeru, care a descoperit că o misiune pentru care s-a oferit voluntar era execuţia soţilor Ceauşescu, a declarat pentru The Guardian că încă mai este "nervos" când vorbeşte despre acest lucru, că "este mai greu să ucizi oameni neînarmaţi" şi că nu doreşte nimănui această experienţă.

"Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta", declară el, jucându-se cu un pahar de coniac. "Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este OK, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva, chiar dacă meseria mea este să omor oameni", spune Boeru

"Bunicul meu era preot, un liberal, a fost închis mult timp din viaţa lui", spune Boeru, adăuâgând că "a fost cu adevărat fericit după aceste evenimente, fericit că regimul s-a schimbat, că Ceauşescu a murit, şi mi-a spus «Nu-ţi face griji, iau toate păcatele tale asupra mea»".

"I-am împuşcat foarte repede. Simt că i-am ajutat să moară cu demnitate", spune Boeru, adăugând că se aştepta să simtă bufnitura unor gloanţe în spate, câteva secunde mai târziu, de la o mitralieră aşezată în spatele lor, care "să-i cureţe" pe oamenii responsabili de îndrăzneaţa execuţie.

"Soldaţii plângeau de fericire, persoane despre care credeai mai înainte că sunt de acord cu regimul întru totul erau copleşite de emoţie. Ne-am luat alcoolul ascuns, un coniac foarte prost, şi am băut", continuă Boeru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Decembrie 89 » Reacțiile INCREDIBILE ale soldaților care i-au împușcat pe soții CEAUȘESCU!