Antena Meniu Search
x

Video 18 angajaţi ANIF Galaţi, concediați după ce s-a descoperit că primeau și pensie și salariu

Au vrut să câştige mai mult de la stat, dar acum au rămas şi fără loc de muncă şi vor trebui să dea şi banii înapoi. Vorbim despre 18 angajaţi ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din Galați care cumulau pensia cu salariul. Totul s-a descoperit în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

de Redactia Observator

la 24.05.2021, 16:54

Vezi și

Angajați la stat și pensionari cu acte în regulă, cele 18 persoane au încasat bani din ambele părți, timp de aproape un an de zile. Totul a ieșit la iveală luna aceasta, când inspectorii de muncă au făcut verificări.

Laurențiu Astafei , director ITM Galați: Am verificat prin sondaj și dosarele profesionale ale angajaților. Cu acest prilej am constatat că sunt câțiva angajați care cumuleaza pensia cu salariu, pensia pentru limită de vârstă cu salariul.

Surpriză, datele existente la Casa de Pensii, confirmau banuielile inspectorilor de muncă.

Denis Aramă, director Casa de Pensii Galați: Din 25 de persoane s-au găsit 18 persoane cu pensie de limită de vârstă, și una cu pensie anticipată parțial, aceasta din urmă nu este în plată.

Explicaţia conducerii

La sediul Agenției de Îmbunătățiri Funciare, liniște. Într-un final, conducerea instituției a dat explicaţii. Proprii angajați au făcut asta cu bună știință

Sorin Dănăilă, director Anif Galați: Au optat în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă până la vârsta de 65 de ani, tot potrivit art. 56, aliniatul 1, litera c, și, ulterior, au obținut o decizie de pensionare, încasând și veniturile acestea.

Reporter: Deci cu bună știință?

Sorin Dănăilă, director Anif Galați: Cu bună ştiinţă.

Acum celor 18 angajaţi li s-au desfăcut contractele de muncă, dar culmea, pot fi angajați oricând pe aceleași posturi. Iar directorul nu ar avea nimic împotrivă.

Reporter: Dintre cei 18, dacă vreunul va face această cerere de a fi angajat pe perioadă determinată, îi veți mai angaja?

Sorin Dănăilă, director Anif Galați: Absolut. Chiar am vorbit cu câțiva dintre ei, avem nevoie, sunt specialiști.

Cei 18 angajați cumulau pensia și salariul încă din luna august a anului trecut. Acum Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a început procedurile legale pentru a recupera banii din toată această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » 18 angajaţi ANIF Galaţi, concediați după ce s-a descoperit că primeau și pensie și salariu