Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu produse românești care a înflorit în această primăvară: prețurile sunt mici, iar toată lumea are de câștigat

Dornici să cumpere produse româneşti, ieftine dar şi mult mai sănătoase, din ce în ce mai mulţi români se îndreaptă către pieţele volante. Vorbim despre tarabe deschise în aer liber doldora cu fructe, legume şi verdeţuri care vin direct din grădinile micilor producători locali. Iar, la finalul zilei, toată lumea are de câştigat. Pe de-o parte vânzătorii, care de multe ori nici nu mai fac faţă comenzilor, dar şi clienţii care, astfel, se bucură de produse bio. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.04.2023, 18:10

Vezi și

Pieţele volante au devenit în ultima vreme prima alegere a celor care caută produse de sezon proaspete şi sănătoase. Fructele, legumele şi verdeţurile provin din grădinile şi serele producătorilor români. 

Cumpărător: Am siguranţa că sunt oameni care aduc din România, nu de afară, şi le prefer oricând pieţelor generale care, de obicei, sunt, cel puţin jumătate, cu produse din import. 

Adriana Turcu, producător: E o marfă cu totul şi cu totul alt gust, altă textură a mărfii, este proaspătă pentru că noi nu aducem mai multă marfă decât valorificăm într-o zi. Iar a doua zi ne pregătim şi o luăm din nou de la început.  

Pentru că au succes, la Cluj au fost deschise două astfel de pieţe, una în cartierul Gheorgheni şi alta în parcarea din faţa stadionului. 

Pe acelaşi subiect

Cumpărător: Fructe, legume, tot ce vrei. Proaspete, mari, frumoase, ieftine. Tot ce vrei. 

Preţurile de la piețele volante sunt de multe ori mai mici decât în pieţele clasice

De exemplu, în piaţa volantă merele costă în jur de 3 lei, cu doi lei mai puţin decât în marile pieţe din oraş. Iar perele sunt chiar la jumătate de preţ.  

Alex Prunean, reporter Observator: Şi în cazul piețelor volante oferta este dictată de cerere, care există cu vârf și îndesat, mai ales în această perioadă. Tocmai de aceea, programul de funcționare al unora dintre ele a fost extins, de la o zi pe săptămâna, la trei, inclusiv în weekend. 

Pentru comercianţi piaţa volantă este un spaţiu de desfacere gratuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu produse românești care a înflorit în această primăvară: prețurile sunt mici, iar toată lumea are de câștigat