Antena Meniu Search
x

Afacerea care a luat amploare în România. Industria are cea mai rapidă creştere din Europa în 2022

Românii au prins tot mai mult gustul cafelei în ultimii ani, iar antreprenorii s-au conformat. Numărul de cafenele a crescut cu 29% în 2022, plasând astfel ţara noastră pe primul loc în ceea ce priveşte "cea mai rapidă creştere" a pieţei de cafenele de tip lanţ din Europa.

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 15:17

Afacerea care a luat amploare în România. Ţara noastră are cea mai rapidă creştere din industrie în 2022 în Europa
Afacerea care a luat amploare în România. Ţara noastră are cea mai rapidă creştere din industrie în 2022 în Europa - Shutterstock

România a devenit în 2022 ţara din Europa cu cea mai rapidă creştere a pieţei cafenelelor de tip lanţ, arată un raport al Allegra World Coffee Portal, care face analize periodice la nivelul industriei de profil.

Spre comparaţie, în al doilea an de pandemie, piaţa locală era pe locul doi, cu 150 de noi unităţi, fiind depăşită de Rusia. Între timp însă, odată cu izbucnirea războiului, situaţia s-a schimbat, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Care este brandul cu cea mai alertă expansiune

"După numărul de unităţi nou inaugurate, România este piaţa europeană cu cea mai rapidă creştere, de 29%. Brandul local 5 to Go este lanţul cu cea mai alertă expansiune, deschizând 181 de unităţi în 2022", conform Allegra World Coffee Portal.

Din estimările ZF, în România au apărut anul trecut între 900 și 1.000 de cafenele de tip lanţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Afacerea care a luat amploare în România. Industria are cea mai rapidă creştere din Europa în 2022