Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, concurentul KFC și McDonald’s, intră în România

Unul dintre cele mai faimoase lanţuri de restaurante fast food din SUA, care domină şi piaţa mondială, va intra în România. Compania a anunțat semnarea de noi acorduri cu francizați în România și Irlanda, scrie Economica.net.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 09:14

Al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, concurentul KFC și McDonald’s, intră în România
Al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, concurentul KFC și McDonald’s, intră în România - Shutterstock

„Wendy’s anunță semnarea a două noi acorduri de dezvoltare cu francizați din Republica Irlanda și România, susținând astfel obiectivele de expansiune ale mărcii pentru a dezvolta sute de restaurante în toată Europa în următorul deceniu”, a anunțat compania din SUA într-un comunicat de presă., potrivit sursei citate.

Compania, un puternic concurent pentru KFC şi McDonald’s, vrea să deschidă mai multe restaurante în România şi Irlanda, începând din 2025. Lanţul de fast food american a reintrat în Regatul Unit în 2021 și se așteaptă ca până la finele acestui an să deschidă 50 de noi restaurante aici și în timp să ajungă la 400 de restaurante.

Al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume vine şi în România

Articolul continuă după reclamă

„Continuăm călătoria în a deveni un brand cu o importanță globală sporită, iar Europa este o piață de creștere strategică, cu prioritate ridicată pentru a extinde prezența Wendy la nivel internațional. Pentru a ne accelera impulsul, ne concentrăm pe construirea de relații cu francizații care împărtășesc ambiția noastră de a crește și să extindă amprenta restaurantelor Wendy’s pe tot continentul”, spune E.J. Wunch, președintele pe international al The Wendy’s Company.

Wendy's este un lanț american de restaurante de tip fast-food fondat de Dave Thomas, în 1969, în Columbus, Ohio. Astăzi este al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, cu circa 7.000 de restaurante, după McDonald's și Burger King, potrivit Profit.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri economice » Al treilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, concurentul KFC și McDonald’s, intră în România