Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Angajări deblocate în sistemul medical. 2.700 de posturi vacante vor fi disponibile în spitale şi serviciile de ambulanță

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost deblocate prin decizie de Guvern. Decizia a fost anunțată joi de premierul Marcel Ciolacu.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 13:53

Decizia a fost anunțată joi de premierul Marcel Ciolacu.
Decizia a fost anunțată joi de premierul Marcel Ciolacu. - Shutterstock

Potrivit premierului, 2.700 de posturi vor fi ocupate în perioada următoare. E a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie şi februarie.

„Deblocăm azi angajările pentru alte 2.700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie și februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Este vorba de unități sanitare din întreaga țară: spitale, unități sanitare fără paturi, servicii de ambulanță, inclusiv Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, și direcții de sănătate publică.

Articolul continuă după reclamă

Spitalul care oferă cele mai multe posturi

Pe acelaşi subiect

„Măsura este necesară în vederea desfășurării activității curente, a asigurării urgențelor medicale, precum și a celorlalte servicii medicale”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca vor fi deblocate aproximativ 140 de posturi, la Institutul Oncologic București aproximativ 120 de posturi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș 88 de posturi, la Spitalul Clinic de Urgență București circa 80 de posturi.

Cel mai mare număr de posturi deblocate, 861, va fi la Spitalul Universitar de Urgență, „ca urmare a faptului că anul trecut în cadrul instituției au fost înființate noi structuri medicale, iar altele au fost reorganizate, iar aceste structuri beneficiază de dotări și pot deveni funcționale doar în momentul încadrării personalului de specialitate”, conform purtătorului de cuvânt al Executivului.

Din totalul de posturi aprobate, 310 sunt pentru medici, 1.221 pentru asistenți medicali, 629 pentru personal auxiliar sanitar, iar restul personal de specialitate medico-sanitar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Angajări deblocate în sistemul medical. 2.700 de posturi vacante vor fi disponibile în spitale şi serviciile de ambulanță