Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii instituţiilor publice, obligaţi să îşi plătească parcarea: 500 de lei pe lună pentru închirierea unui loc

Dacă până acum, locurile de parcare erau gratuite pentru angajaţii instituţiilor publice, de anul viitor Primăria Capitalei schimbă foaia. Şi angajaţii instituţiilor publice vor plăti taxă de parcare. 500 de lei pe lună îi va costa închirierea unui loc de parcare. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.12.2022, 09:10

Vezi și

Dacă până acum, instituţiile publice beneficiau de 3.000 de locuri de parcare fără taxă, de anul viitor acestea nu vor mai fi gratuite. Municipalitatea cere taxă de parcare de la întâi ianuarie. 

500 de lei pe lună pentru un loc de parcare

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Am trimis o circulară instituţiilor publice să-i somăm să îşi bugeteze pentru 2023 bani pentru parcare.

Angajaţii Ministerului Mediului, Ministerului Justiţiei, ai SRI sau Diicot vor plăti 500 de lei pe lună pentru un loc de parcare. 

Pe acelaşi subiect

Şofer: Dacă e masina personală si vine la slujbă cu ea trebuie să-şi plătească locul de parcare. Şi eu plătesc o sumă considerabilă. Nu e echitabil, normal. Ar trebui să plătească. 

Din celălalt colţ, lucrurile se văd diferit. Angajaţii instituţiilor publice s-au obişnuit aşa. 

Reporter-şofer miţisterul Justiţiei: Ştiti că de anul viitor va fi cu taxă parcare aici?

- Nu. 500 de lei pe lună? Aicea? 

- Lucrati la minister?

- Da. Eu sunt angajat. Eu nu am treabă. Vin în interes de serviciu si ce să fac, să aduc bani de acasă? Nu mi se pare corect. 

Incorect li se pare şi angajaţilor de la Ministerul de Interne. 

Şofer MAI: E maşina instituţiei. Am înţeles căde la anul nu o să mai fie parcări pe aici. Deocamdată zic că avem nu ştiu câte locuri aici şi aşa nici nu le găsim. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cea mai mare parcare a unei instituţii publice este la Ministerul de Interne. Aici sunt peste 300 de locuri de parcare. La o taxă de 500 de lei pe lună, angajaţii ministerului ar trebui să plătească împreună 150.000 de lei pe lună. 

Regula se aplică şi pentru instituţiile subordonate Primăriei Capitalei, precum Poliţia Locală. Doar că, instituţiile subordonate Primăriei vor plăti parcare tot din banii municipalităţii. Mai exact, din sumele pe care Primăria Capitalei le oferă la începutul anului fiecărei structuri în parte. 

Localnică: Să mute banii dintr-un cont al unei instituţii in contul altei instituţii, ambele ale statului. 

Pentru autospecialele de pompieri, ambulanţe sau maşini de poliţie, se menţine gratuitatea. Ministerul Mediului răsuflă uşurat. 

Tánczos Barna, ministrul Mediului: La ministerul mediului este interzisă parcarea altor maşini decât cele electrice. Mă aştept ca primăria să ia în considerare acest aspect şi să ofere gratuitate pentru maşinile electrice. 

De anul viitor, aşa cum am anunţat în exclusivitate la Observator, apar modificări pentru toţi şoferii din Bucureşti. Zonele de tarifare se vor schimba. Dacă astăzi Capitala este împărţită în 3 zone, primăria vrea să le comaseze şi să elimine tariful de 10 lei pe oră. Astfel, zona zero şi zona unu devin o singură zonă cu o taxă de 5 lei pe oră. Rămâne şi zona 2, cu un tarif de 2,5 lei pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Angajaţii instituţiilor publice, obligaţi să îşi plătească parcarea: 500 de lei pe lună pentru închirierea unui loc