Antena Meniu Search
x

ANPC a pus lacătul pe uşile a 11 magazine dintr-un mall din Bucureşti. Ce au descoperit inspectorii

11 magazine dintr-un mall aflat în sectorul 1 al Capitalei au fost închise temporar. Inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli, printre care inadvertențe între prețul de la raft al produselor și cel de la casa de marcat sau comercializarea unor produse alimentare expirate. 

de Cristina Dimulescu

la 21.06.2022, 09:34

11 magazine dintr-un mall situat în sectorul 1 al Capitalei au fost închise temporar.
11 magazine dintr-un mall situat în sectorul 1 al Capitalei au fost închise temporar. - Shutterstock

Acțiunea de verificare a avut loc luni, iar inspectorii ANPC au urmărit modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor de către operatorii economici dintr-un mare centru comercial, situat în sectorul I al Capitalei.

Amenzi în valoare de peste 200.000 lei 

Au fost controlați 46 de operatori economici și, în urma neregulilor constatate, comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 200.000 lei, 4 avertismente și au dispus măsura complementară a opririi temporare a prestării de servicii pentru 11 comercianți.

Printre abaterile de la legislația specifică protecției consumatorilor se numără comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depașită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, utilizarea unor materii prime fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, depozitarea produselor alimentare direct pe pavement, utilizarea în bucătărie a unor ustensile deteriorare, veselă cu grad ridicat de uzură.

Pe acelaşi subiect

Sancţiuni pentru lipsa afişării ingredientelor 

Totodată pe lista neregulilor, inspectorii ANPC au pus şi lipsa informării, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen, lipsa informării consumatorilor cu privire la produsele ce provin din produse congelate, nerespectarea regimului de temperatură reglementat în lege pentru păstrarea produselor alimentare, comercializarea unor produse nealimentare cu deficiențe de etichetare și fără certificate de garanție.

Au fost verificate şi echipamentele de joacă, multe dintre aceste fiind găsite rupte sau deteriorate. De asemenea, au fost descoperite inadvertențe între prețul de la raft al produselor/serviciilor și cel de la casa de marcat. 

Verificările operatorilor comerciali din acelaşi mall în care s-au găsit neregulile continuă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » ANPC a pus lacătul pe uşile a 11 magazine dintr-un mall din Bucureşti. Ce au descoperit inspectorii