Antena Meniu Search
x

Asigurările de locuinţe s-ar putea scumpi din nou. Cine vor fi cei mai afectaţi

În curând am putea fi nevoiţi să pregătim mai mulţi bani pentru asigurările de locuinţe. Asigurătorii ar putea creşte tarifele. Cei mai afectaţi vor fi cei care au de gând să îşi facă un credit pentru locuinţe în perioada următoare. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 19.09.2023, 13:34

Vezi și

Am putea plăti mai mult atunci când ne asigurăm locuinţa. Preţurile ar putea creşte în perioada următoare, iar o posibilă cauză este legată de preţurile din ce în ce mai mari ale apartamentelor, iar o altă cauză este legată de evenimentele catastrofale care au avut loc în ultima vreme, spre exemplu cutremurele din Turcia.

Deja asigurările facultative sunt din ce în ce mai scumpe de la un an la altul. Pentru o locuinţă din Ilfov, unde suma asigurată era de 100.000 de euro, anul trecut, asigurarea facultativă costa 98 de euro, iar acum a ajuns la 110 euro. 

Din noiembrie se vor scumpi şi asigurările obligatorii, adică de la suma de 100 de lei vom plăti 130 de lei. Cei mai afectaţi sunt românii care iau credite de la bănci, pentru că atunci când luăm un credit, banca ne obligă să încheiem o poliţă de asigurare a locuinţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Asigurările de locuinţe s-ar putea scumpi din nou. Cine vor fi cei mai afectaţi