Antena Meniu Search
x

Video Au plătit 1.000 de euro pe metru pătrat, iar acum riscă să rămână pe drumuri. Drama unor ploieşteni care au cumpărat apartamente într-un bloc construit ilegal

Vizită neaşteptată la un dezvoltator imobiliar. Acesta s-a trezit cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la uşă, după ce ar fi construit în Ploieşti un bloc, pentru care nu a obţinut toate avizele necesare. Locuinţele au fost deja cumpărate, iar acum, proprietarii riscă să rămână pe drumuri, dacă nu se va găsi o soluţie rapidă.

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 08:53

Vezi și

Totul a început spre sfârşitul anului 2020, când proprietarul clădirii din zona de sud a Ploieștiului, a cerut o autorizaţie de construcție, dar care nu coincide cu ceea ce se află acum la etajul nouă al blocului.

Veronica Rădună, arhitect şef Ploieşti: Nu a respectat autorizaţia adică trebuia să fie un etaj necompartimentat, deci totul trebuia să fie liber 

Dezvoltatorii ar fi construit zeci de apartamente în plus

Acesta ar fi făcut zeci de apartamente în plus, faţă de numărul prevăzut iniţial în autorizaţia de construcţie. La etajul nouă al imobilului cu două scări au fost compartimentate 30 de apartamente. O dată cu modificarea înălţimii, un spaţiu destinat altor activităţi, a fost transformat într-unul de locuit. Doar că, spun autorităţile, că este nelegal şi nu va putea fi folosit în acest mod. Aproape 1.000 de euro pe metru pătrat au plătit unii proprietari, care deja au încheiat contracte cu dezvoltatorul.

Pe acelaşi subiect

"În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 - 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzărea apartamentelor", potrivit IJP Prahova. 

Avocatul dezvoltatorului spune că situaţia este mult mai simplă

Vlad Nichita, avocatul dezvoltatorului: Se rezolvă foarte uşor pe cale administrativă, în sensul că etajul nouă a fost edificat ca fiind etaj tehnic. Şi urmează să fie să fie schimbată destinaţia în apartamente de locuit. 

Acum, dezvoltatorul imobiliar, este cercetat într-un dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Au plătit 1.000 de euro pe metru pătrat, iar acum riscă să rămână pe drumuri. Drama unor ploieşteni care au cumpărat apartamente într-un bloc construit ilegal