Antena Meniu Search
x

Video Autoritățile s-au întrecut pe ele însele. Șoseaua de 7 km pe care au terminat-o în 10 ani

Centura ocolitoare a oraşului Tecuci a fost inaugurată astăzi după, atenţie, zece ani de la demararea lucrărilor. Un lung şir de ghinioane şi de contracte reziliate au dus la această performanţă greu de egalat, mai ales că şoseaua are doar şapte kilometri.  

de Adrian Obreja

la 28.12.2022, 19:49

Vezi și

Şapte kilometri construiţi într-un deceniu. Atât au durat lucrările pentru centura oraşului Tecuci. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Dacă facem o medie a perioadei în care s-au făcut lucrări şi numărul de kilometri. Rezultatul este următorul: apoximativ 700 de metri de şosea pe an. 

Drumul cu o singură bandă pe sens trebuia să fie gata în 2016. Însă ghinionele s-au ţinut lanţ. În 2013, şantierul a fost abandonat. Ani la rând, niciun picior de muncitor n-a mai călcat pe acolo. Aşa că în 2019, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, a rupt contractul cu firma italiană care câştigase contractul.

La momentul respectiv, centura era realizată în proporţie de 60%. Apoi alţi constructori s-au perindat pe şantier, fără niciun rezultat concret. 

Pe acelaşi subiect

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor: Mai multe lucrări care au fost începute prost, continuate prost. Documentaţiile imature scoase la licitaţie care au permis angajarea unor constructori care nu şi-au făcut treaba. Şi practic rezilierile succesive pe aceste lucrări au dovedit acest lucru şi instabilitatea politică, să zic aşa, la nivelul Ministerului. 

Momentul aşteptat a sosit după 10 ani

Lucrările au început din nou anul trecut. Iar astăzi, a sosit şi momentul mult aşteptat - inaugurarea drumului, sub ropotul de aplauze al autorităţilor, mândre că într-un final, minunea s-a produs. 

Lucian Costin, primar Tecuci: Astăzi pentru toţi tecucenii este un moment de mare bucurie, iată că după 10 ani de aşteptări, Tecuci are centura gata.  

Localnic: Totuşi e o minune, chiar este o minune. 

Localnic: Asta-i treaba, ce să facem. Sunt piedici în viaţă. 

Odată inaugurată, nici şoferii nu au întârziat să apară.

Discuţie reporter - şofer:

Sunteţi printre primii care o să intre pe centură. 

Da.

Lungă aşteptarea? 

Foarte mult, dar e bine şi acum, decât deloc. 

Centura ocolitoare a oraşului Tecuci a costat, în final, 48 de milioane de lei, bani proveniţi în proporţie de 90% din fonduri europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Autoritățile s-au întrecut pe ele însele. Șoseaua de 7 km pe care au terminat-o în 10 ani