Antena Meniu Search
x

Video După o așteptare de 8 ani, a fost organizată licitația pentru una dintre cele mai importante șosele din România

Nu există sărbători pe Valea Prahovei fără ore petrecute în maşină. În lipsa unei autostrăzi care să fluidizeze traficul, se încearcă variante de infrastructură mai puţin costisitoare şi care pot fi executate relativ rapid. Autorităţile vor să contruiască o centură a oraşului Comarnic, acolo unde începe practic coşmarul călătoriilor spre munte. După opt ani de promisiuni, s-a făcut în sfârşit un prim pas: s-a organizat licitaţia pentru construirea şoselei.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.12.2022, 19:31

Vezi și

Drumul spre munte, mai ales dinspre Capitală, este aglomerat zilnic. De sărbători însă, Valea Prahovei se transformă într-o mare parcare.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sunt 55 de kilometri de la iesirea din Brasov catre Comarnic pe Valea Prahovei. Un drum care in mod normal se parcurge in 50 de minute, in conditiile actuale de trafic nu putem ajunge la Comarnic mai repede de doua ore

Proiectul va fi gata în doi ani

Cum până la o autostradă Bucureşti-Braşov mai e cale lungă, autorităţile încearcă să rezolve problema pe bucăţi. Una dintre ele este ocolitoarea oraşului Comarnic, şosea în care autorităţile s-au împotmolit însă de opt ani. După două încercări eşuate, zilele acestea a fost demarată o nouă procedură de licitaţie pentru construcţie. Şoseaua de centură va avea o singură bandă pe sens şi poduri peste râul Prahova şi peste calea ferată.

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Traseul ocolitoarei are o lungime de 5,8 kilometri. Va fi construit la vest de Drumul Naţional 1, între această şosea şi albia râului Prahova.

Proiectul va fi gata în doi ani, spun autorităţiule locale: trei luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţie.

Iulian Dumitrescu, păreşedinte CJ Prahova: Ne angajăm să le terminăm într-un timp record pentru ca oamenii să nu mai stea în necazul de aglomeraţie de pe Valea Prahovei.

În ceea ce priveşte costurile, acestea se vor fi de 250 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » După o așteptare de 8 ani, a fost organizată licitația pentru una dintre cele mai importante șosele din România