Antena Meniu Search
x
LIVE

"Big Tech a cheltuit bani ca nişte vedete rock în ultimii ani". Cât îi costă pe giganţii din domeniu concedierile în masă

Amazon, Meta, Alphabet şi Microsoft vor plăti cumulat peste 10 miliarde de dolari în taxe legate de concedieri în masă şi alte măsuri de reducere a costurilor, scrie FT. Companiile americane care au pus în aplicare cele mai mari reduceri de personal din sectorul tehnologic au dezvăluit costurile ridicate legate de eforturile lor de restructurare în declaraţiile de venituri publicate în această săptămână.

De Redactia Observator la 04.02.2023, 17:38
"Big Tech a cheltuit bani ca nişte vedete rock în ultimii ani". Cât îi costă pe giganţii din domeniu concedierile în masă - Profimedia

Cele patru grupuri anunţaseră anterior reduceri de 50.000 de locuri de muncă pentru a convinge Wall Street că se îndreaptă spre un "an al eficienţei", după cum l-a descris Mark Zuckerberg, directorul general al Meta.

Această tendinţă vine după mai mult de un deceniu de cheltuieli mari, în cadrul unei concentrări pe o creştere agresivă a cifrei de afaceri.

Investitorii, încurajați de concedierile în masă

În ciuda costurilor iniţiale ridicate ale companiilor, cum ar fi plăţile compensatorii, investitorii par încurajaţi de măsurile luate.  De când şi-au anunţat oficial reducerile, companiile au adăugat împreună peste 800 de miliarde de dolari la capitalizările lor bursiere. Meta, cea care s-a mişcat cel mai devreme dintre grupurile Big Tech, şi-a văzut valoarea aproape dublată de când şi-a detaliat reducerile de personal în noiembrie.

În timp ce economiile ar fi putut fi realizate prin implementarea unor reduceri de costuri mai graduale, companiile de tehnologie au fost recompensate de pieţe pentru că "au smuls bandajul", a declarat analistul Wedbush Dan Ives.

"Big Tech a cheltuit bani ca nişte vedete rock din anii '80 în ultimii patru-cinci ani", a spus el. "Se simte ca şi cum ar fi  adulţi în cameră acum".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » "Big Tech a cheltuit bani ca nişte vedete rock în ultimii ani". Cât îi costă pe giganţii din domeniu concedierile în masă