Antena Meniu Search
x

Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a ajuns sâmbătă la nivelul record de 60.000 de dolari. Bitcoin a crescut brusc în acest an, depășind clasele principale de active, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

De Ana Maria Ghiarasim la 13.03.2021, 17:30
Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari
Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari - Getty Images

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel de 58.354,14 dolari, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului.  Moneda virtuală a cunoscut o creştere uriaşă, de peste 80% anul acesta şi cu 570% în ultimele 12 luni.

Creşterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participării investitorilor instituţionali mai mari şi a unor achiziţii notabile de la corporaţii precum Tesla, Square şi Microstrategy.

Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, a depus luna trecută pentru o listă Nasdaq. Aprobarea reglementării ar reprezenta o victorie importantă pentru susținătorii criptomonedelor care caută aprobarea generală, scrie Reuters.

Pe fondul creșterii cererii clienților de a deține și investi în bitcoin, Goldman Sachs Group Inc. a declarat săptămâna aceasta că banca explorează potentialul unui fond tranzactionat la bursă. Totodată, recent, Goldman Sachs și-a repornit biroul de tranzactionare a criptomonedelor și luna aceasta a început să tranzacționeze contracte futures bitcoin si forward.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari

Breaking News

România, ținută la ușa Schengen, ar putea merge împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție....

România, ținută la ușa Schengen, ar putea merge împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție. Ce soluții ne mai rămân