Antena Meniu Search
x

Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a ajuns sâmbătă la nivelul record de 60.000 de dolari. Bitcoin a crescut brusc în acest an, depășind clasele principale de active, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.03.2021, 17:30

Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari
Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari - Getty Images

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel de 58.354,14 dolari, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului.  Moneda virtuală a cunoscut o creştere uriaşă, de peste 80% anul acesta şi cu 570% în ultimele 12 luni.

Creşterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participării investitorilor instituţionali mai mari şi a unor achiziţii notabile de la corporaţii precum Tesla, Square şi Microstrategy.

Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, a depus luna trecută pentru o listă Nasdaq. Aprobarea reglementării ar reprezenta o victorie importantă pentru susținătorii criptomonedelor care caută aprobarea generală, scrie Reuters.

Pe fondul creșterii cererii clienților de a deține și investi în bitcoin, Goldman Sachs Group Inc. a declarat săptămâna aceasta că banca explorează potentialul unui fond tranzactionat la bursă. Totodată, recent, Goldman Sachs și-a repornit biroul de tranzactionare a criptomonedelor și luna aceasta a început să tranzacționeze contracte futures bitcoin si forward.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Bitcoin a atins nivelul record de 60.000 de dolari