Antena Meniu Search
x

Black Friday 2022. Românii, aşteptaţi cu reduceri la televizoare, telefoane si carne de porc

Cumpărăturile la reducere de Black Friday ar putea să bată un nou record anul acesta şi să se apropie de o jumătate de miliard de euro, arată estimările. Sub spectrul crizei financiare, românii ar putea să cumpere impulsiv, de frica unui val de scumpiri. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.11.2022, 19:59

Vezi și

Estimările făcute de o companie de consultanță arată că Black Friday va aduce anul acesta în România încasări de peste 400 de milioane de euro, cu 50 de milioane mai mult decât în 2021. 

"Putem spune (că este) Black Friday-ul frustrărilor financiare. O ultimă noapte de bal înainte de coşmarul financiar din 2023, an în care problemele economice se vor accentua pe fondul posibilei intrări în recesiune. Oamenii se gândesc să îşi asigure de pe acum ce au nevoie în casă, haine, încălţăminte, electrocasnice", a declarat analistul economic Adrian Negrescu

Cel mai mare magazin online de fashion a început Black Friday astăzi. Pe principiul "suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine", românii au pus în coş lucruri mai scumpe şi mai de calitate. 

"Noi ne-am pregătit cu discount-uri destul de mari pe zona de premium, luxury şi acolo se vede o creştere destul de mare. Unul din doi clienţi au cumpărat în prima oră, dintre cei care au intrat", a spus CEO-ul magazinului online, Robert Berza.  

Pe acelaşi subiect

Black Friday are loc oficial vineri, pe 11 noiembrie

Majoritatea magazinelor online vor păstra tradiţia, iar Black Friday va fi vineri, pe 11 noiembrie. Paradoxal, cea mai mare inflaţie din ultimii 10 ani s-ar putea să le mărească încasările. 

Reprezentanţii celui mai mare jucător de pe piaţă spun că vineri vor avea pe site peste 1.5 milioane de produse la reducere. Printre aceste produse se vor număra şi 58 de tone de carne de porc, peste 350.000 de articole de fashion, 200.000 de telefoane, 60.000 de televizoare, dar şi 2.500 de vouchere de reducere pentru bilete de avion.

"În vârf de inflaţie, oamenii caută din ce în ce mai mult reducerile. Este un trend care a început în urmă cu câteva luni pentru că bugetele disponibile s-au micşorat", spune preşedintele executiv al magazinului online, Iulian Stanciu.  

Preţurile umflate înainte de Black Friday ar trebui să dispară anul acesta, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Comercianţii sunt obligaţi de lege să aplice reducerea la cel mai mic preţ din ultimele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Black Friday 2022. Românii, aşteptaţi cu reduceri la televizoare, telefoane si carne de porc