Antena Meniu Search
x

Video Cadouri de Moş Nicolae şi de Crăciun. Câţi români spun că vor cheltui peste 5.000 de lei pentru daruri

Magia Sărbătorilor începe chiar în această noapte când Moş Nicolae se furişează şi lasă primele cadouri. Începe practic şi marea cursă a cheltuielor nu doar pentru cei doi moşi, ci pentru toate familiile.

Olivia Păunescu
de Olivia Păunescu

la 05.12.2022, 19:53

Vezi și

 Suma medie pe care o vor cheltui românii pe cadouri în această lună este de 1.200 de lei. Doar 3% spun că vor aloca mai mult de 5.000 de lei pentru daruri. Procentul este dublu în cazul categoriei de vârstă 45-54 de ani.

Cei mai mulţi sunt pregătiţi să cheltuiască sub 1.200 de lei

La polul opus, 6% nu vor lua nimic celor dragi, cel puţin material. Cei mai mulţi sunt pregătiţi să cheltuiască sub 1.200 de lei, iar ceva mai puţini. între 1.200 şi 5.000 de lei. Mai mult decât anii trecuţi, românii îşi doresc să primească de sărbători cadouri practice, utile. 33% aşteaptă daruri speciale, cu semnificaţii aparte, în timp ce 8% vor experienţe noi, în special călătorii. Şi voucherele câştigă teren. 7% preferă aceste tichete, pentru a-şi putea alege singuri cadourile.

Totuşi, unul din 4 români nu are preferinţe şi se ghidează după principiul "Nu contează ce primesc, cadou să fie!" Pe de altă parte, pentru ca am pomenit mai sus de calatorii, mai bine de o treime dintre respondenti, spun că NU vor pleca în vacanţă în această lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Cadouri de Moş Nicolae şi de Crăciun. Câţi români spun că vor cheltui peste 5.000 de lei pentru daruri