Antena Meniu Search
x

Video Când apar legumele româneşti pentru salata de primăvară. Castraveţii vor fi gata de cules curând, roşiile abia în mai

Primele legume româneşti vor apărea, în curând, în pieţe. La Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, agricultorii au deja răsadurile pentru roşiile şi castraveţii de primăvară. Iată cât mai avem de aşteptat pentru prima salată cu legume româneşti.

de Adrian Obreja

la 09.03.2024, 15:48

Vezi și

"Se lucrează intens în solariile din Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară. Munca a început încă din primele zile ale anului. De fapt, nu se termină niciodată aici. Sunt puse răsadurile, aici avem ardei gras care urmează să fie pus în pământ în aproximativ două săptămâni. După care, peste aproximativ o lună, vor fi culese roadele. În acelaşi timp, au fost puse deja în pământ, plantate, roşiile şi castraveţii", arată Adrian Obreja, reporter Observator.

Când apar la piaţă roşiile româneşti

"Castraveţii au deja o săptămână şi ceva de când au fost plantaţi. În două săptămâni de acum încolo, planta va fi înaltă cât mine, adică 1.85, poate spre 2 metri înălţime şi gata de cules. Recolta de castraveţi va fi prima din acest sezon. La fel şi roşiile, au fost deja plantate în pământ, doar că acestea vor fi culese puţin mai târziu - vorbim despre începutul lunii mai. Mii şi mii de fire de plante, de legume: castraveţi - 4.000, ardei - 8.000", adaugă Adrian Obreja, reporter Observator.

"Este o perioadă destul de rece, motiv pentru care fermierii sunt obligaţi să facă focul în fiecare noapte ca să asigure o temperatură optimă pentru dezvoltarea plantelor, de cel puţin 15 grade. Altfel, există riscul ca aceste plante să moară şi să rateze recolta complet. Vor fi încă două săptămâni de muncă aici, în solarii, după care primele legume culese vor fi castraveţii, care vor ajunge în pieţele de la noi din ţară", mai spune Adrian Obreja, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Când apar legumele româneşti pentru salata de primăvară. Castraveţii vor fi gata de cules curând, roşiile abia în mai