Antena Meniu Search
x

Video Capitala nu este ocolită de turiști. Englezi, italieni, bulgari sau chiar japonezi, atrași de prețurile mici, tradițiile și arhitectura orașului

Capitala nu este ocolită de străini în această perioadă. Vin turişti din Spania, Italia dar şi din ţări îndepărtate precum Japonia. Fie că se rezumă la un city break sau petrec un sejur în toată regula, cert este că vizitatorii cheltuie aici milioane de lei. Spun că îi aduc în ţara noastră preţurile mici, tradiţiile, dar şi arhitectura spectaculoasă. 

de Redactia Observator

la 16.12.2023, 20:18

Vezi și

Zilele acestea, oriunde mergi în centrul Capitalei auzi engleză, spaniolă, italiană sau chiar japoneză. 

  • Turist: Am încercat şi vinul fiert care este foarte bun.

Nu sunt singurii străini care au ales să viziteze Capitala în prag de sărbătoare. Cu câteva sute de euro au parte de un sejur de vis. Un buget şi mai mare are însă un turist din Abu Dhabi. Doi tineri din Grecia se descurcă însă în România cu o sumă mult mai mică. 

  • Reporter: De ce aţi ales Capitala?
  • Turist: Este frumos în perioada Crăciunului. Îmi place arhitectura. Suntem studenţi, iar preţurile sunt accesibile pentru noi.  Îmi place mâncarea, dar şi oamenii.
Pe acelaşi subiect

Iar o tânără din Japonia a bătut cale lungă ca să se întoarcă la noi în ţară. 

  • Turistă: Îmi place foarte mult, am mai fost, acum m-am întors, sunt a doua oară. Este ziua mamei mele. 

1.5 milioane de străini au vizitat România în primele 9 luni din acest an

Au cheltuit în ţara noastră aproape 4 miliarde de lei, adică o medie de 2.500 de lei de persoană. Iar în Bucureşti au ajuns în 2022 tot atâţia turişti străini şi români deopotrivă. 

  • Comerciant: Foarte mulţi străini! Foarte mulţi bulgari, majoritatea vânzărilor le-am avut doar pe bulgari şi vin foarte mulţi de dimineață - bulgari, spanioli şi italieni.

Autorităţile se aşteaptă ca în 2025, ţara noastră să fie vizitată de 2,8 milioane de persoane. In 2030, de 3,6 milioane, iar in 2035, de 4,6 milioane de străini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Capitala nu este ocolită de turiști. Englezi, italieni, bulgari sau chiar japonezi, atrași de prețurile mici, tradițiile și arhitectura orașului