Antena Meniu Search
x

Video Carburanţii s-au scumpit din nou. Cât a ajuns să coste un plin: explicaţia din spatele majorării preţurilor

Carburanţii s-au scumpit din nou. Un plin costă acum cu 25 de lei mai mult decât la începutul anului. Iată care sunt preţurile şi explicaţiile scumpirilor.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 19.02.2024, 20:53

Vezi și

"Liderul pieţei de carburanţi vinde benzina cu peste 7 lei pe litru,  iar motorina costă, în medie, 7,5 lei, după o scumpire de 8 bani pe litru. Carburanţii costă cu 50 de bani mai mult, în medie, faţă de începutul anului. Benzina şi motorina s-au scumpit mult, odată cu majorarea accizei, de la 1 ianuarie, apoi au fost mai multe creşteri consecutive de preţ", spune Lucia Cujbă, reporter Observator.

Plinul, mai scump cu 25 de lei

"Argumentele sunt aceleaşi: preţul petrolului, care a crescut. Acum a trecut de 80 de dolari barilul. Se adaugă stocurile în scădere şi o ușoară depreciere a leului în fața dolarului american. Şi asta nu este tot. Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, când acciza va creşte din nou", adaugă Lucia Cujbă, reporter Observator.

"Scumpirea de la 1 iulie va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de 40 de bani pe litrul de motorină", mai spune Lucia Cujbă, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Carburanţii s-au scumpit din nou. Cât a ajuns să coste un plin: explicaţia din spatele majorării preţurilor