Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru locuitorii din centrul ţării, epuizat în 3 minute. Unde au fost depuse cele mai multe dosare

S-a dat startul unei noi etape din programul Casa Verde Fotovoltaice. De data aceasta, locuitorii din centrul ţării au accesat finanţări pentru panourile fotovoltaice. Bugetul de peste 245 de milioane de lei a fost epuizat, atenţie, în primele 3 minute de la lansare. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.05.2023 , 14:06

12.253 au accesat aceste link-uri de pe AFM. Trebuie spus că toţi cei care au reuşit să-şi înscrie dosarele au fost pregătiţi exact la minutul la care s-a deschis apelul de proiecte. Apelul a fost pentru judeţele din centrul ţării: Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba şi Mureş, iar locurile disponibile s-au epuizat de 3 ori mai repede decât cele din zona Bucureşti-Ilfov, unde a durat 9 minute. 

Cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Mureş

Potrivit datelor transmise de ministrul Mediului, cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Mureş, respectiv 2.899. Alte peste 2.600 de dosare au depus persoane fizice din judeţul Sibiu, 2.091 persoane din judeţul Harghita, 1.924 solicitanţi din judeţul Braşov, 1.737 în Alba şi 931 în Covasna.

Vezi și

"În runda de săptămâna trecută, au fost înregistrate cu succes 1.356 de cereri din Bucureşti şi 3.637 din judeţul Ilfov. A doua rundă a programului a confirmat, încă o dată, că există un mare interes pentru acest program în rândul cetăţenilor. În cele 25 de minute care au precedat şi au urmat imediat după lansarea înscrierilor, programul informatic a înregistrat 1,45 milioane de accesări, iar bugetul s-a epuizat în timp record", a scris pe Facebook, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Pe acelaşi subiect

Acesta anunţă că sarcina autorităţilor de a suplimenta bugetul pentru astfel de programe.

"Deşi anul acesta am pornit programul cu cel mai mare buget de până acum şi am pus la punct şi sistemul informatic, sarcina noastră este să alocăm un buget şi mai mare pentru următoarele programe", a mai transmis ministrul.

Casa Verde Fotovoltaice 2023 pentru cei din centrul ţării: buget epuizat în 3 minute

"Alte 12.253 de case unifamiliale vor putea fi dotate cu panouri solare, de data aceasta în Regiunea Centru. În a doua rundă de înscrieri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, care a început în această dimineaţă, s-a consumat întregul buget de înscrieri în 3 minute. În Regiunea Centru, am alocat aproape 250 de milioane de lei pentru a ajuta familiile să îşi reducă facturile şi să utilizeze energie verde", a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, sistemul informatic a făcut faţă şi de această dată cererii uriaşe.

"Felicitări colegilor, mulţumiri STS! Săptămâna viitoare va fi rândul judeţelor din Moldova, mai exact Regiunea Nord Est, iar apoi, în a doua săptămână a lunii iunie işi vor putea înregistra cererile locuitorii din Regiunea Nord Vest", a mai transmis ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru locuitorii din centrul ţării, epuizat în 3 minute. Unde au fost depuse cele mai multe dosare