Antena Meniu Search
x

Video Casa Verde Fotovoltaice 2023. În doar 3 minute s-au epuizat peste peste 245 de milioane de lei, pentru şase judeţe din centrul ţării

Trei minute. Atât a durat să se epuizeze peste 245 de milioane de lei, tranşa din programul Casa Verde Fotovoltaice pentru locuitorii din şase judeţe din centrul ţării. Peste 12.000 de oameni au reuşit să încarce documentele pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu într-o cursă contra-cronometru.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.05.2023, 20:34

Vezi și

90% dintr-o investiţie deloc ieftină - vorbim de până la 20.000 de lei, pe care statul îi acoperă din costul total al unei instalaţii de panouri fotovoltaice - pentru cei care reuşesc să dea click mai repede decât ceilalţi. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă la ora 10.00. Au apucat să-şi înregistreze dosarele doar cei care au fost pregătiţi să acceseze portalul în primele secunde. Ceilalţi au primit acelaşi mesaj: "Disponibilul alocat pentru sesiunea activă a fost epuizat".

După ce dosarul este validat, cu 2.000 de lei în plus poţi deveni prosumator

Liviu Cioneac este unul dintre cei fericiţi. "În cazul meu a durat fix 2 minute jumătate. Aveam deschis calculatorul, aveam deschis platforma. Mi-am completat câteva date personale, am pus poza de la buletin, am pus formularele de la ANAF, de la plata impozitelor plus cartea funciară", a declarat Liviu Cioneag, consultant. Şi pentru că oricum lucrează în domeniu, Liviu îţi spune şi ţie cât de uşor poţi să iei ajutorul de stat pentru energie verde. "Anul acesta oricine are un laptop, un calculator poate să intre pe platforma AFM şi să-şi depună documentele. Cel mai greu pas a fost să scoţi certificatele de la ANAF, de la finanţe, pentru că s-au adunat atât de multe, încât funcţionarii nu mai făceau faţă", a declarat Liviu Cioneag, consultant.

După ce dosarul este validat, cu 2.000 de lei în plus poţi deveni prosumator - adică să foloseşti pentru locuinţa ta energia de la soare şi să verşi surplusul în Reţeaua Naţională. Banii pe care îi vei primi vor acoperi o parte din facturile mari de iarna. Casa lui Daniel nu este racordată la gaz, aşa că facturile chiar erau o problemă, care acum speră că s-a rezolvat. "Am scris foarte repede, le-am avut scrise într-un fişier text şi în 2 minute şi 52 de secunde am reuşit să încarc. Am primit mesajul de confirmare a înscrierii pe platformă. Sunt chiar printre ultimii care am reuşit să accesez fondurile", a declarat Daniel, beneficiar. Programul Ministerului Mediului este gândit să ajute 87.000 de oameni să monteze panouri fotovoltaice pe locuinţe. Următoarea etapă de înscrieri a dosarelor va avea loc pe 29 mai şi se adresează locuitorilor din regiunea NordEst.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2023. În doar 3 minute s-au epuizat peste peste 245 de milioane de lei, pentru şase judeţe din centrul ţării