Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul pentru București-Ilfov, epuizat în timp record: 1 minut și 5 secunde

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul pentru cei care locuiesc în București și Ilfov a fost epuizat într-un timp record de 1 minut și 5 secunde, a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului. 

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 13:48

Cerere uriașă pentru fondurile alocate de programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul alocat pentru Bucureşti – Ilfov, în 4 octombrie, a fost de peste 114 milioane de lei. Românii s-au grăbit să se înscrie și să prindă astfel un loc pentru a-și monta panouri fotovoltaice. Peste 3.800 de persoane s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice din Bucureşti-Ilfov, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu au transmis că, vineri, a avut loc sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Bugetul de 114.120.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 3.804 persoane fizice. ”Încă o etapă de înscrieri s-a finalizat cu succes astăzi. Încă 3.804 de gospodării, din Bucureşti şi Ilfov, vor primi finanţarea de 30.000 de lei prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional. Beneficiile utilizării sistemelor de panouri fotovoltaice şi a bateriilor de stocare a energiei aferente le reprezintă reducerea costurilor la factura de electricitate, precum şi, pe termen lung, reducerea emisiilor de carbon la nivel naţional”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Vezi și

Ce alte etape mai urmează în programul Casa Verde

Urmează înscrierea în Regiunea Sud-Vest - judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, în 7 octombrie, buget alocat de aproape 200 de milioane de lei, în Regiunea Vest - judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, în 8 octombrie, buget alocat 229 de milioane de lei. 

De asemenea, în 9 octombrie se pot înscrie în acest program unităţile de cult din toate regiunile, bugetul alocat fiind de peste 20 de milioane de lei. Totodată, s-au încheiat înscrierile pentru regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est şi Muntenia. Bugetul total alocat Programului Casa Verde Fotovoltaice este de două miliarde de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2024. Bugetul pentru București-Ilfov, epuizat în timp record: 1 minut și 5 secunde