Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste astăzi un litru de benzină, dupa trei săptămâni de scumpiri

Noi scumpiri la pompă! Sunt aproape trei săptămâni de când şoferii alimentează aproape zilnic la preţuri mai mari. Motorina a trecut azi de 7 lei şi 50 de bani litrul.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 15.08.2023, 19:54

Vezi și

Astăzi, preţul unui litru de benzină a variat între 7 lei şi 7 şi 30 de bani, iar preţul unui litru de motorina între 7 lei şi 30 de bani şi 7 lei şi 50 de bani. Un plin de 50 de litri costă între 360 de lei şi 370 de lei, în funcţie de tipul carburantului cu care alimentăm. Faţă de luna trecută, benzina costă mai mult cu 50 de bani pe litru, iar motorină cu 70 de bani pe litru. Un plin de 50 de litri, cu motorină, costă mai mult cu 21 de lei, respectiv cu 31 de lei.

Scumpiri sunt însă şi de la o zi la alta. Faţă de ieri, spre exemplu, carburanţii sunt mai scumpi cu 6 bani pe litru. Explicaţiile analiştilor constau în faptul că în luna august, în mod obişnuit, este o lună mai scumpă la pompă pe fondul concediilor. Pe de altă parte sunt şi factori externi precum creşterea preţului petrolului faţă de lunile trecute. Am putea vedea preţuri mai mici la pompă începând cu lunile de toamnă atunci când şi cererea va fi mai mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cât a ajuns să coste astăzi un litru de benzină, dupa trei săptămâni de scumpiri