Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste o nuntă cu 150 de invitaţi, după scumpirile în lanț

Sezonul nunţilor coincide, în acest an, cu cel al scumpirilor. Cine visează la o nuntă ca-n poveşti trebuie să scoată din buzunar cel puţin 10.000 de euro, un preţ chiar şi cu 30% mai mare decât în urmă cu doi ani. Organizatorii de evenimente spun că nu mai găsesc oameni cu experienţă cu care să lucreze, aşa că încearcă să îi atragă cu salarii mai mari. 

de Ioana Matei

la 08.04.2022, 20:31

Vezi și

Carmen joacă un dublu rol, anul acesta. Este viitoare mireasă, dar şi organizator de evenimente. Aşa că a simţit impactul scumpirilor de ambele părţi ale baricadei. La fel ca mii de alte cupluri, s-a trezit în situaţia de a-şi amâna petrecerea din cauza pandemiei. 

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: S-a mutat din 15 februarie în 30 aprilie. Nu mai am gheaţă, am flori de primăvară. Mă costă cam cu 40% mai mult decât mi-am propus. 

Cel mai mult s-a scumpit manopera. 

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: De exemplu, dacă tu ai o farfurie suport pusă pe masă, tu nu plăteşti doar chiria acelei farfurii, plăteşti spălatul ei, căratul ei, montatul ei, demontatul ei. 

Pe acelaşi subiect

Pe grupurile de mirese de pe Facebook, tinerele se plâng că furnizorii le-au cerut preţuri chiar şi cu 50% mai mari decât în contractele semnate în 2019.

Specialiştii în nunți recomandă atenţie la clauzele abuzive

Mariana Mitroi, organizator evenimente: Noi am încercat să ne respectăm toate condiţiile contractuale şi atunci clienţii nu au simţit toate aceste creşteri, cel puţin pentru anul în curs. Pentru viitorul an, este deja o altă poveste.

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: Dacă, în anii trecuţi, găseai meniuri şi de 50-60 de euro, pe piaţă, în prezent, meniurile acelea sunt de la 70 de euro în plus. 

Gabi Drăguşanu, florist: Acum doi ani, de exemplu, un trandafir se vindea undeva la 8 lei, 10 lei, acum sub 15 lei nu se poate vinde.

Ioana Matei, reporter Observator: Un astfel de aranjament floral special costă 80 de euro, iar un pachet complet de flori pentru nuntă, care include şi lumânările, dar şi buchetele ajunge la 1500 de euro, cu 30% mai mult decât înainte de pandemie. 

Pandemia a schimbat şi dorinţele mirilor. Locaţiile de nuntă care au şi o zonă verde sunt cele mai căutate

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: Să fie la eveniment staţii în care să te duci să îţi iei singur mâncare făcută acolo, în faţa ta. Cam 10 euro de persoană costă mai mult.

Mariana Mitroi, organizator evenimente: Pe partea de tort, înainte mai găseai în piaţa undeva la 30-40 euro kilogramul, deja vorbim de peste 50. 

La final, nunta mult visată costă între 15.000 şi 30.000 de euro, iar o petrecere de botez începe de la 8.000 de euro, faţă de 6.000, înainte de pandemie. 

Prețuri organizare nuntă:

15.000 euro < 150 invitaţi

30.000 euro > 250 invitaţi

Prețuri organizare nuntă:

2019         2022

6.000 euro +33% 8.000 euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cât a ajuns să coste o nuntă cu 150 de invitaţi, după scumpirile în lanț