Antena Meniu Search
x

Video Când se anunță amânarea ratelor cu 10 luni. Dobânzile și comisioanele vor continua să se adune și pe perioada suspendării ratelor

Ratele la credite ar putea fi amânate pentru 10 luni. E noua promisiune a Guvernului, pentru a contracara creşterea uriaşă a dobânzilor. Măsura a fost deja discutată cu bancherii, care ar fi de acord.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 07.04.2022, 20:00

Guvernul pregăteşte pentru luni, în pachetul de măsuri sociale, şi posibilitatea amânării ratelor, aşa cum s-a întâmplat şi la începutul pandemiei, în martie 2020.

Propunerea vine în contextul în care costurile împrumuturilor tot cresc. BNR a majorat dobânda de referinţă pâna la 3%, iar indicele ROBOR a ajuns azi la 4,7%, un record al ultimilor 9 ani. Asta înseamnă rate mai mari cu câteva sute de lei. Creşterea IRCC e ceva mai temperată, pentru că are o corecţie întârziată cu şase luni.

În pandemie, aproximativ 600.000 de români au apelat la amânarea ratelor la credite. Specialiștii însă recomandă ca decizia să fie luată doar în caz de urgență, pentru că dobânzile și comisioanele continuă să se adune și pe perioada suspendării ratelor.

Pachetul de măsuri economice, care include şi acordarea a câte 50 de euro pentru familiile sărace, ar urma sa intre in vigoare cel târziu în iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Când se anunță amânarea ratelor cu 10 luni. Dobânzile și comisioanele vor continua să se adune și pe perioada suspendării ratelor