Antena Meniu Search
x

Video Cât au cheltuit primăriile din ţară cu iluminatul festiv. Constanţa a alocat cei mai mulţi bani pentru luminiţele de Crăciun

Marile oraşe au cheltuit sume importante pentru iluminatul festiv. Cei mai mulţi bani au investit autorităţile din Constanţa. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.12.2022, 09:35

Vezi și

Primăria Târgu Jiu a semnat, chiar în urmă cu o lună, contractul pentru decoraţiunile care au împodobit municipiul. Valoarea acestuia este de 1,6 milioane de lei. Ca să facă economie la curent, municipalitatea a decis să împodobească un brad natural, de 20 de metri, care a costat 10 mii de lei, în locul celui artificial, cu zeci de mii de becuri. 

2.4 milioane de lei pentru luminiţele de Crăciun

De departe însă, Primăria Constanța a cheltuit cel mai mult pentru iluminatul festiv din acest an: 2,4 milioane de lei. Luminile sunt puse în centrul istoric, pe marile bulevarde și în parcuri.

Primăria Capitalei a folosit echipamentele cumpărate anii trecuți, însă montarea și demontarea lor au costat circa 1,3 milioane lei. Primăriile de sector pun separat luminițe şi au alocat bani în plus pentru ca principalele parcuri şi bulevarde sa strălucească. 

De asemenea, Cluj Napoca plătește in jur de 1 milion de lei pentru iluminatul festiv. La fel, si Deva sau Oradea. Iar autoritatile din Iasi au scos din vistierie de trei ori mai putin pentru ca orașul sa imbrace haine de sarbatoare. Cat priveste Brasovul, un alt oraș cautat de turisti pentru targul de Craciun, aici autoritatile au cheltuit circa 500 de mii de lei. Sibiu, Craiova și Timisoara se mândresc, de asemenea, cu peste doua milioane de luminite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cât au cheltuit primăriile din ţară cu iluminatul festiv. Constanţa a alocat cei mai mulţi bani pentru luminiţele de Crăciun