Antena Meniu Search
x

Video Cât câştigă în medie un român în funcţie de oraşul în care locuieşte. Topul celor mai profitabile locuri de muncă

Bucureştenii rămân românii cu cele mai mari venituri, arată ultimele date ale INS, însă sunt urmaţi îndeaproape de locuitorii din vestul ţării. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.09.2022, 08:30

Vezi și

4.700 de lei a fost salariul mediu net anul trecut pentru un angajat din Bucureşti, cu 40% peste media naţională. Locul 2 este ocupat de Cluj, cu un salariu mediu net de 4.000 de lei, iar podiumul este completat de angajaţii din Timiş care câştigă în medie 3.800 de lei. La coada clasamentului rămân judeţele Teleorman şi Bistriţa Năsăud, cu aproximativ 2.500 de lei câştig lunar. 

Cele mai mari salarii le au angajaţii din domeniul IT, din domeniul financiar, dar şi din administraţia publică. Cele mai prost plătite joburi sunt cele din agricultură şi HORECA. 

Anul trecut, femeile au câştigat cu 5% mai puţin decât bărbaţii în majoritatea domeniilor, dar cea mai mare diferenţă, de 40%, a fost în domeniul asigurărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cât câştigă în medie un român în funcţie de oraşul în care locuieşte. Topul celor mai profitabile locuri de muncă