Antena Meniu Search
x

Cât costă benzina după ce s-a ieftinit cu 20 de bani. Preţul carburanţilor azi, 21 iulie, în staţiile din ţară

Preţul carburanţilor la pompele din România scăzut în medie cu aproximativ 20 de bani. Această scădere se datorează cotaţiilor ţiţeiului faţă de luna iunie 2022, scăderii cotaţiilor la benzină şi motorină faţă de aceeaşi perioadă, dar şi urmare a scăderii cursului leu dolar, susţine Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 16:21

Cât costă benzina după ce s-a ieftinit cu 20 de bani. Preţul carburanţilor azi, 21 iulie, în staţiile din ţară

Alte elemenete importante care au determinat această situație sunt legate de reluarea funcționării uneia dintre cele mai mari rafinării din zona Central Europeană și pregătirea repunerii în funcțiune a celei de a douamari rafinării din aceeași zonă oprită în urmă cu o lună. Chiar și faptul că nu s-a oprit conducta CPC care aduce o parte din țițeiul Kazah în Europa a contribuit la situația de astăzi, mai spune Dumitru Chisăliţă.

"Prețurile petrolului au fost sub presiune de la jumătatea lunii iunie, din cauza riscurilor crescânde de recesiune globală, determinate de înăsprirea monetară agresivă, a zguduit piețele de mărfuri și a umbrit restricția continuă a ofertei. SUA lucrează, de asemenea, la un plan de plafonare a prețurilor țițeiului rusesc, dar viceprim-ministrul Alexander Novak a avertizat că Rusia nu va exporta petrol dacă prețul este plafonat sub costurile de producție", a mai precizat Dumitru Chisăliţă.

Lista completă cu costurile benzinei și motorinei din 21 iulie 2022, poate fi verificate online pe Monitorul Preţurilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cât costă benzina după ce s-a ieftinit cu 20 de bani. Preţul carburanţilor azi, 21 iulie, în staţiile din ţară