Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un purificator sau dezumificator de aer. Bucureştiul, unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa

Respirăm tot mai greu în România! Cererea pentru purificatoare de aer a crescut cu 40% faţă de anul trecut din cauza prafului şi a poluării din toate marile oraşe.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.03.2023, 20:10

Vezi și

Capitala este unul dintre cele mai poluate oraşe din România şi din Europa. Specialiştii se arată îngrijoraţi de situaţia pentru care nu văd o rezolvare prea curând. "La nivel de România, Comisia Europeană estimează că 29.000 de români mor anual prematur din cauze asociate poluării. Înregistrăm episoade foarte frecvente de poluare masivă în Bucureşti şi autorităţile sunt neputincioase în faţa lor", a declarat Oana Neneciu, expert în calitatea aerului.

Preţul unui purificator sau dezumificator de aer porneşte de la 1.200 de lei

De teama poluării şi a microbilor, românii folosesc tot mai des purificatoare de aer. "În urma unor discuţii cu prietenii care deja aveau un purificator. L-am luat pentru a avaea un aer mai sănătos în mediul în carte locuim. Vrem mai puţin praf, mai puţine bacterii. Cred că este absolut necesar să ai un purificator de aer, mai ales dacă ai copii şi animale de companie", a declarat Laura, cumpărător.

Purificatoarele şi dezumificatoarele au filtre care absorb praf, polen, substanţe chimice şi microbi şi sunt tot mai căutate. "Elimină particulele fine, chiar mai mici de până la 0,3 microni. În plus, generează ioni negativi care contribuie la o bună curăţare a aerului. Comparativ cu anul trecut, vânzările au crescut undeva la 30-40% la purificatoare, la dezumificatoare", a declarat Lucian Brînzoi, administrator magazin.

Deşi unii folosesc beţişoare sau lumânări parfumate, medicii spun că acestea nu sunt soluţii pentru aerul impur. Mai mult, pot agrava unele afecţiuni. "Poluanţii atmosferici sunt recunoscuţi ca şi factori de risc pentru apariţia unor crize de exarcerbare ale bolii astmatice sau ale pacienşilor cu bronhomeopatie cronică obstructivă. Sunt persoane pe care aceste mirosuri îi pot afecta, mai ales pacienţii cu astm bronşic, pacienţii cu BBOC. Pot agrava unele boli preexistente", a declarat Alina Croitoru, medic pneumolog. Preţul unui purificator sau dezumificator de aer porneşte de la 1.200 de lei, în funcţie de putere şi de capacitatea de absorbţie şi ajunge până la 5.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cât costă un purificator sau dezumificator de aer. Bucureştiul, unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa