Antena Meniu Search
x

Cât costă vinieta în Ungaria şi cum poţi să plăteşti

Mai este doar o lună şi jumătate până la Paşte, astfel că românii se pregătesc de o nouă vacanţă, iar mulţi dintre ei îşi doresc să petreacă o scurtă perioadă în Ungaria sau chiar să se deplaseze cu maşina către alte ţări din vestul Europei, dar tranzitând Ungaria.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 12:35

Românii au nevoie de vinietă pentru a circula pe mai toate drumurile publice din Ungaria
Românii au nevoie de vinietă pentru a circula pe mai toate drumurile publice din Ungaria - Profimedia
  • Românii au nevoie de vinietă pentru a circula pe mai toate drumurile publice din Ungaria.

Din acest motiv ne-am gândit că ar fi bine să aflaţi detalii despre utilizarea vinietei în Ungaria şi este important de ştiut, din start, că în ţara vecină aveţi nevoie de vinietă pe mai toate drumurile publice, cu mici excepţii.

Preţul vinietei diferă în special în funcţie de tipul de vehicul condus, respectiv dacă vorbim despre motocicletă, autoturism, microbuz, autobuz, etc. De asemenea, diferă în funcţie de perioadă, dar şi de capacitatea autoturismului.

Vorbim despre preţuri care pornesc de la 1600 de forinţi, pentru 10 zile, şi care pot să ajungă până la 16890 de forinţi, pentru 10 zile. Estimativ sta înseamnă că vorbim despre preţuri care pornesc de la 20-25 de lei şi pot să ajungă până la 220 sau chiar 260 de lei pentru o vinietă pe 10 zile.

De asemenea, conform specialiştilor de la cargotrack.ro, trebuie ştiut că plata vinietei se poate face, în Ungaria, doar în forinţi maghiari.

Pe acelaşi subiect

Unde plăteşti vinieta de Ungaria şi cât este amenda 

Românii au mai multe variante pentru a achita vinieta de Ungaria. Există cel puţin trei site-uri special dedicate unei asemenea acţiuni. De asemenea, vinieta de Ungaria poate fi cumpărată de la benzinării, de la agenţii de turism sau de la diverşi distribuitori.

Mai mult, românii au chiar posibilitatea de a cumpăra vinietă de Ungaria chiar de la benzinăriile din România aflate, însă, în apropierea graniţei cu Ungaria.

Iar în cazul în care "uitaţi" să faceţi rost de o vinietă de Ungaria, trebuie să ştiţi că amenda este stabilită în funcţie de categoria vehiculului. Dacă achitaţi amenda într-un interval de 60 de zile de la înştiinţare, ar urma să plătiţi undeva între 16220 şi 72950 de forinţi, ceea ce înseamnă undeva între 210-250 de lei şi 1000-1250 lei. Dacă depăşiţi termenul de 60 de zile, amenzile pot să crească şi de patru ori.

Tot specialiştii de la cargotrack.ro atrag atenţia că aveţi obligaţia să păstraţi chitanţa pentru achitarea vinietei pe o perioadă de doi ani de la expirarea acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cât costă vinieta în Ungaria şi cum poţi să plăteşti