Antena Meniu Search
x

Cât scot părinții din buzunare pentru rechizitele copiilor? "Trebuie să le luăm că nu avem încotro"

Mai sunt trei săptămâni până începe şcoala, iar în magazine și la târgurile de rechizite e îmbulzeală mare. Alegerea ghiozdanului dă cele mai mari bătăi de cap. Toate rechizitele sunt mai scumpe în acest an, iar părinţii se gândesc deja cu groază la alte cheltuieli neprevăzute. Nici nu au luat în calcul măştile necesare pentru un întreg an şcolar. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.08.2021 , 09:23

Cu lista pe telefon, pregătirile pentru şcoală sunt pline de emoţie pentru copii. Şi cu ochii pe buget, pentru părinţi. A fost plin de vizitatori la Târgul de rechizite din Iaşi chiar din prima zi. 

Părinte: Nici nu am văzut cât e caietul. 

Reporter: Vă mai uitaţi la preţ? 

Vezi și

Părinte: Nu, atâta vreme cât ne trebuie, trebuie să-l luăm. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce căutaţi? 

Părinte: Penare, de toate. Cred că sunt cam scumpe din câte văd eu pe aici, dar trebuie să le luăm că nu avem încotro. 

Magazinele nu duc nici ele lipsă de oferte. În supermarket-uri, raioane întregi s-au umplut de caiete, pixuri, dosare, carioci și toate cele necesare pentru școala sau grădiniță. Cât despre prețuri...

Clara Mihociu, reporter Observator: Avem aici doar o parte dintre rechizite necesare pentru un copil de gimnaziu la început de an şcolar. Și deja tot ce am aici depășeste 250 de lei dacă luam în calcul și ghiozdanul care costă 370 de lei, atunci o familie cu un copil va plăti peste 1000 de lei. 

Clara Mihociu: Când vine vorba de alegerea ghiozdanului criteriile sunt diferite. Părinții sunt atenți la calitate. Să fie un ghiozdan cât mai ușor și mai comod de purtat pentru copil. Asta în timp ce copiii sunt atenți mai de grabă la modelul de pe ghiozdan și nu ii interesează prea mult prețul. 

Cum nu există o garanție că nu se va reveni curând la școala online, cei care nu au deja o tabletă sau un laptop, vor mai scoate din buzunar mulţi bani. Şi, mulţi părinţi nu au pus încă la socoteală măştile sanitare necesare copiilor pentru întregul an şcolar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri economice » Cât scot părinții din buzunare pentru rechizitele copiilor? "Trebuie să le luăm că nu avem încotro"