Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce se întâmplă cu pensiile date în plată înainte de recalculare. Când îşi vor recupera seniorii banii

Scandalul pensiilor recalculate este departe de a se încheia. Sunt pensionari care nu au primit nici până acum deciziile de recalculare, iar mulţi din cei care le-au aflat sunt nemulțumiți şi depun contestaţii. Alţii chiar s-au trezit cu pensii mai mici decât cele din documente

de Mădălina Chiţac

la 13.09.2024 , 13:35

În fiecare zi vin mulţi pensionari la Casele de Pensii din întreaga ţară. Sunt bătrâni nemulţumiţi de pensiile pe care le-au primit în urma recalculării. Depun contestaţii şi cer explicaţii, după ce unii dintre ei s-au trezit că au primit pensiile pe luna septembrie şi că acestea sunt mai mici în comparaţie cu deciziile de recalculare.

Până în prezent au fost depuse 63.000 de cereri de revizuire şi, de asemenea, vorbim şi de 2.800 de decizii de recalculare care au fost modificate. Casa de Pensii spune că, în continuare, lucrează la contestaţiile pensionarilor. 

Scandalul pensiilor recalculate continuă

Vezi și

Există vârstnici care au primit, în această lună, pensii mai mici decât cele trecute în deciziile de recalculare. Există situaţii, de exemplu, în are pensia a fost dată în plată înainte de a se emite decizia de recalculare, iar în acest caz, spune CNPP, pensionarii îşi vor primi diferenţa de bani în lunile viitoare.

Există probleme şi cu acel impozit pentru pensie. În prezent, veniturile de peste 2.000 de lei sunt impozitate cu 10%, dar pragul va creşte la 3.000 de lei abia din lna octombrie. Vă reamintim că în urma recalculării au crescut 3,8 milioane de pensii.  

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri economice » Ce se întâmplă cu pensiile date în plată înainte de recalculare. Când îşi vor recupera seniorii banii