Antena Meniu Search
x

Video Cea mai ieftină staţiune de pe litoralul românesc. 150 lei noaptea de cazare şi 60.000 de locuri disponibile

Mai scumpă decât anul trecut, mai aglomerată şi fără multe plaje amenajate! Aşa se anunţă minivacanţa de 1 mai pe litoral. 75.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la mare, dar probleme sunt inclusiv în Costineşti, Mamaia şi Vama Veche, cele mai căutate în acest weekend. 

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 19:59

Vezi și

Festivalul Beach Please, aflat la cea de-a doua ediţie, dă startul verii la Costineşti. 30.000 de spectatori au fost prezenţi la eveniment anul trecut. Organizatorii vor să bată recordul.

Ilie Marinel, Asociaţia Patronală Costineşti: Costineşti va fi gazda unui eveniment foarte mare. Festivalul Beach Please, aflat la a doua ediţie. Succesul pe care l-a avut anul trecut festivalul, a dat încredere organizatorilor să revină într-un format mult mai mare. Anul trecut au fost aproximativ 30.000 de spectatori. Anul acesta s-a montat un cort suplimentar. Capacitatea s-a dublat, efectiv şi sunt aşteptaţi 50.000 de spectatori. 

60.000 de locuri de cazare sunt disponibile în staţiune, iar 80% sunt deja rezervate. Pe platformele de booking abia se mai găsesc câteva camere, iar tarifele sar de 100 de euro pe noapte.

În nordul litoralului se fac ultimele pregătiri pentru SunWaves

Pe acelaşi subiect

Mulţi vor veni special din Marea Britanie, Olanda sau Polonia să participe la concerte. Pe plaja din Mamaia, cele 4 scene au fost amplasate şi montate deja. Se lucrează la ultimele detalii. 100 de artişti străini şi români vor mixa nonstop timp de patru zile.

În total sunt aşteptaţi zece mii de petrecăreţi.

Corina Martin, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică: Mamaia atrage de asemenea prin evenimentele pe care le derulează în foarte multe cluburi şi pe plajele din staţiune şi din Constanţa. Şi festivaluri de gastronomie şi muzică. 

Şi în Mamaia, majoritatea unităţilor de cazare vor fi pline.

Diana Finica, şef restaurant: Hotelul nostru e rezervat în proporţie de 100%. Tarfiele sunt între 143 de euro şi 179 de euro cu mic dejun inclus. Avem apartamente, toate sunt dotate cu vedere la mare. Capacitatea este de trei adulţi sau doi adulţi şi doi copii.

Faţă de anul trecut, tarifele au crescut cu 10 - 15%

Cele mai accesibile preţuri sunt în Costineşti, unde cea mai ieftină noapte de cazare porneşte de la 150 de lei, urmată de Vama Veche şi Mamaia, cu tarife începând de la 250 de lei. Cei 75.000 de turişti care sunt aşteptaţi pe litotal, ar putea fi dezamăgiţi. Pe zeci de plaje nu vor fi beach baruri sau toalete. Abia săptămâna viitoare vor fi depuse ultimele oferte pentru închirierea lor.

Corina Martin, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică: De 1 mai de obicei nu se face plajă. Turiştii care vin, nu pun preţ pe plaja amenajată sau neamenajată. E timpul acesta pe care operatorii de plajă îl vor câştiga până când vor putea să amenajeze plajele. Turitşii vor alege sectoare de plajă pe care vor găsi aceste facilităţi şi vor lăsa goale acele suprafeţe pe car nu vor întâlni facilităţile necesare. 

Până la cazare, drumul le-ar putea da şoferilor bătăi de cap. Compania de Drumuri nu suspendă lucrările de consolidare la podul de la Feteşti începute acum patru luni. Astfel, pe un tronson de circa un kilometru se va circula pe o singură arteră, în ambele sensuri.

Veşti bune vin, însă, de la CFR Călători

Începând de joi şi până marţea viitoare, compania va suplimenta numărul trenurilor spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Vor fi 11 curse din marile oraşe. Din Capitală, garniturile vor porni din oră în oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cea mai ieftină staţiune de pe litoralul românesc. 150 lei noaptea de cazare şi 60.000 de locuri disponibile